Petrovac će dobiti hotel sa pet zvjezdica

Rekonstrukcija hotela Sveti Stefan biće završena u martu, najavio je danas ministar turizma i održivog razvoja, Predrag Sekulić. On je najavio i gradnju hotela u Petrovcu sa pet zvjezdica, koji će koštati 30 miliona eura.

Sekulić je novinarima u Petrovcu, nakon sastanka sa predstavniicima turističke privrede Budve, kazao da su radovi na bloku 25 Grad-hotela počeli u oktobru, i da je investitor dobio građevinsku dozvolu.

“Cijenim da nema ni jednog razloga da radovi ne budu završeni u predviđenom roku, tako da ćemo u martu imati potpuno rekonstruisani Sveti Stefan”, rekao je on.

Sekulić smatra da će i ova godina biti uspješna, kako po pitanju interesovanja investitora, tako i u smislu turističke sezone, prenosi Mina.

“Ako je suditi po interesovanju investitora, a i najavama za ovogodišnju turističku sezonu, cijenimo da ćemo biti isto tako uspješni kao i u godini za nama”, kazao je on.

Sekulić je za ovu godinu najavio početak izgradnje hotela sa pet zvjezdica na prostoru nekadašnjeg hotela Oliva u Petrovcu.

Budući investitor, Mišo Perović, vlasnik kompanije Euro mis trejd u čijem sastavu posluje petrovački hotel Rivijera, kazao je da je gradnja novog hotela sa pet zvjetzdica dogovorena u saradnji sa Hotelskom grupom Budvanska rivijera.

“Do kraja januara dobićemo građevinsku dozvolu, kada će i početi gradnja”, rekao je Perović i naglasio da će novi hotel ispunjavati sve međunarodne standarade.

On je pojasnio da će hotel imati 250 smještajnih jedinica, a da će ukupna investicija iznositi 30 miliona EUR.

Perović očekuje da će hotel biti u funkciji do 2013. godine.

izvor: portalanalitika.me

Check Also

Budva započinje promotivnu kampanju za tržište regiona

Budva i ovoga ljeta sa puno ljubavi i uz tradicionalnu dobrodošlicu želi da dočeka goste …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *