Pod lupom prodaja akcija MIG-a

Dodajte komentar

Najveća transakcija na berzi prošle sedmice ove je postala problem. Komisija za hartije od vrijednosti donijela je juče rješenje o privremenoj obustavi saldiranja transakcija akcijama fonda MIG zbog sumnje da je bilo zloupotrebe na tržištu hartija od vrijednosti.

Prošle sedmice na berzi je prodato oko šest odsto akcija MIG-a za 708.521 eura. Akcije su prodali manjinski akcionari okupljeni oko vlasnika Zetagradnje Blagote Radovića, a kupac je bila slovenačka firma KD KAPITAL DOO.

Komisija za hartije od vrijednosti juče je donijela rješenje o privremenoj obustavi saldiranja transakcija emitenta Fond zajedničkog ulaganja MIG a.d. zbog sumnje da je prilikom prodaje dijela akcija ovog fonda došlo do zloupotrebe na tržištu kapitala.

Uvidom u izvještaj Centralne depozitarne agencije, Komisija je ocjenila da postoji osnov sumnji da su navedene transakcije izvršene suprotno propisima kojima se reguliše poslovanje sa hartijama od vrijednosti.

Vlasnik Zetagradnje Blagota Radović, koji je u ovoj transakciji prodao 1,98 odsto akcija, prošle sedmice je Dnevnim novinama kazao da je iz MIG-a izašao jer nema povjerenja u vlasnike i one koji upravljaju fondom.

Izvor: CdM.me/Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *