Lukšić: Uspostaviti platni promet između CG i Srb

Dodajte komentar

Crnogorski premijer Igor Lukšić rekao je da bi centralne banke Crne Gore i Srbije trebalo da predstave sporazum koji bi omogućio uspostavljanje direktnog platnog prometa između dvije države, čime bi se smanjile provizije koje banke naplaćuju.

“Insistiraćemo da centralne banke što prije izađu sa modalitetom za rješavanje problema platnog prometa, jer je to nasušna potreba”, rekao je Lukšić nakon skupštine Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba.

On smatra da je neracionalno da se zadržavaju barijere platnog prometa u vremenu kada je svaki evro neophodno iskoristiti u najproduktivnijem smislu.

“Ta tema je prisutna više godina i volio bih da vrlo brzo dođemo do sporazuma koji bi vodio u pravcu njenog rješenja”, rekao je Lukšić.

Učesnici skupštine Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, ocijenili su da je za intenziviranje ekonomske saradnje dvije države neophodno otkloniti postojeće barijere, među kojima su i one u oblasti poljoprivrede, priznavanja sertifikata, ali i platni promet.

izovr: capital.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *