The Banker: Erste najbolja banka u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Erste bank AD Podgorica dobitnik je priznanja Banka godine u Crnoj Gori, koje dodjeljuje uticajni svjetski  finansijski magazin The Banker, u izdanju Financial Times Group. Nagrada Banka godine u Crnoj Gori  uručena je juče u Londonu glavnom izvršnom direktoru Erste banke Aleksi Lukiću.

“Ovo prestižno priznanje renomiranog finansijskog magazina predstavlja veliku čast za nas. Priznanje tumačimo kao potvrdu iz međunarodne bankarske zajednice da je Erste banka na pravom putu. Takođe, to za nas znači i prepoznavanje našeg opredjeljenja da pružimo podršku klijentima i lokalnoj ekonomiji i u kompleksnim  vremenima“, kazao je Lukić.

Magazin The Banker je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a čitan je u više od 180 zemalja svijeta.

Ove godine, banke su rangirane na osnovu inicijativa preduzetih u prethodnih 12 mjeseci  u cilju unapređivanja poslovanja i podrške klijentima u teškim vremenima, kao i na osnovu sposobnosti da akcionarima obezbijede prinos na kapital.

Erste bank AD Podgorica je dio austrijske Erste grupe, koja u Crnoj Gori posluje od 2009. godine. Erste banka u Crnoj Gori ima oko 80.000 klijenata koje opslužuje mrežom od 15 poslovnica.

U prvih devet mjeseci, Erste banka je ostvarila rast u svim parametrima poslovanja. Neto dobit u prvih devet mjeseci iznosila je 2,044 miliona eura, što je 36,8 odsto više nego u uporednom prošlogodišnjem periodu. Rast dobiti je rezultat povećanja kreditne aktivnosti, upravljanja rizicima i povećanja operativne efikasnosti u radu Banke.

Ukupna aktiva Erste banke je na dan 30.09.2011. iznosila 277,75 miliona eura i bila je 15,7 odsto veća u odnosu na posljednji dan 2010. godine.

Ukupni krediti Erste banke su iznosili 213,92 miliona eura ili 10,9 odsto više u odnosu na 31. decembar 2010.

U istom periodu, nastavljen je rast depozita koji su iznosili su 161,9 miliona eura, što je 24,1 odsto više u odnosu na kraj prethodne godine.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *