Vlasnik Vektre založio hotele da vrati kredite

Dodajte komentar

Vlasnik Vektre Dragan Brković namjerava da založi imovinu hotelsko- turističkog preduzeća Boka za kredit kojim bi redefinisao obaveze prema OTP banci, saznaje „Dan“.

Da bi mu to pošlo za rukom potreban je blagoslov Vlade, jer ugovorom o preuzimanju hercegnovskih hotela „Tamaris“, „Igalo“, i „Plaža“, nije predviđeno da se mogu staviti pod hipoteku dok ne istekne investicioni period, koji je do sada tri puta produžen.

Iako je prema informacijama „Dana“, zahtjev već proslijeđen, iz Ministarstva finansija tom dnevnom listu juče je saopšteno da još nijesu dobili zvanično.

– Ukoliko dobijemo zahtjev, razmotrićemo ga i dati svoj stav- saopšteno je iz tog ministarstva.

Brković je trenutno dužan 191, 5 miliona eura, od čega 100,2 miliona treba da vrati OTP banci i njenoj crnogorskoj kćerki CKB. Kompletna imovina založena za taj dug je već ušla u faktoringt banke, a zvaničnici Ministarstva finansija su nedavno u Budimpešti prisustvovali pregovorima kreditora i dužnika, kako je objašnjeno, u svojstvu medijatora.

Vektra duguje 52 miliona glavnice i sedam miliona kamate ljubljanskoj centrali NLB banke, a njenoj crnogorskoj filijali još 7,8 miliona. Preostalih 20 miliona eura dug je Hypo alpe adria banci uglavnom za flotu, koja je već ugašena.

Za ove kredite Brković je založio kompletne nekretnine u privatnom vlasništvu, uključujući poslovnu zgradu Vektre u Podgorici i privatno imanje sa kućom u Farmacima.

izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *