Ferrari: Italija došla do tačke s koje nema povratka

Dodajte komentar

Italijanski premijer Silvio Berlusconi nekad je uživao veliku podršku tamošnjih poslovnih lidera, no kriza koja je zahvatila treću ekonomiju eurozone i to je promijenila pa sve više biznismena traži njegovu ostavku.

Posljednji među njima je Luca Cordero di Montezemolo, predsjednik legendarnog Ferrarija i jedan od najistaknutijih i najcjenjenijih biznismena na Apeninskom poluostrvu, koji je premijera na ostavku pozvao u otvorenom pismu objavljenom u ponedjeljak u La Repubblici.

Šef Ferrarija je napisao da Berlusconi treba otići kako bi se zemlja mogla uhvatiti u koštac s vlastitom dužničkom krizom te pozvao na sastavljanje “vlade nacionalnog spasa”, javlja BBC News.

Di Montezemolo je upozorio da će Berlusconijevo “političko putovanje”, ako vlastite ambicije nastavi stavljati ispred onoga što je dobro za Italiju, “završiti na najgori način”.

Ugledni je biznismen istakao i kako je Italija došla do “tačke s koje nema povratka” i da se više nema vremena za gubljenje jer su ugroženi ušteđevine italijana, socijalna kohezija i nastavak italijanskog članstva u eurozoni.

izvor: business.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *