Čelebić i Zetagradnja odustali od kupovine zemljišta “Radoja Dakića”

Dodajte komentar

Konzorcijum kompanija „Čelebić“ i Zetagradnja odustao je od kupovine zemljišta bivšeg „Radoja Dakića“ i nastavka pregovora o tom poslu, na neodređeno vrijeme, javila je Televizija Crne Gore.

U pismu koje su bivšim radnicima „Radoja Dakića“ uputili Tomislav čelebić i Blagota Radović navodi se da nakon dugotrajnih i iscrpljujućih pregovora, uz učešće Vlade, nijesu do danas dobili odgovor o prihvatanju ponude od 35,4 miliona EUR za zemljište bivše fabrike.

Čelebić i Radović, kao razloge odustajanja od tog projekta, navode krizu na finansijskom tržištu u Evropi, kao i smanjenu kreditnu aktivnost poslovnih banaka.

„Značajan doprinos podozrenju potencijalnih kreditora dala je i atmosfera koja je u crnogorskom društvu stvarana u vezi sa poslom kupovine zemljišta“, kaže se, između ostalog, u pismu Konzorcijuma, uz pojašnjenje da su pregovori bili „obilježeni socijalnim i političkim momentima“.

Bivši radnici “Radoja Dakića” 7. oktobra su prihvatili ponudu kompanija »Čelebić« i Zetagradnja za prodaju imovine preduzeća, ali su tražili od Vlade da obaveže ponuđače da u potpunosti realizuju ponudu do konačne isplate njihovih potraživanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *