Formiranje finansijskog centra u Moskvi

Dodajte komentar

Rusija ima konkretan plan za formiranje finansijskog centra u Moskvi čija će realizacija u narednih četiri do pet godina bitno povećati rejting Moskve na listi svetskih finansijskih centara, rekao je pomoćnik predsednika Ruske Federacije Arkadij Dvorkovič.

“Ovde je reč, kako o moskovskom finansijskom centru, tako i o povećanju efektivnosti finansijskog sistema Rusije u celini. Mi istovremeno formiramo i neophodnu infrastrukturu u Moskvi i poboljšavamo zakonodavstvo da bi u celoj zemlji banke i druge finansijske institucije radile efikasno”, rekao je Dvorkovič za “Glas Rusije”.

Prema njegovim rečima, plan se realizuje dosledno i nedavno je konačno usaglašen nacrt zakona o centralnom trezoru koji je vrlo važan za finansijska tržišta, a priprema se rešenje i za druge zakone.

“Osim toga, formira se program stvaranja povoljnijih uslova za stručnjake na finansijskom tržištu koji dolaze da rade u Moskvu. Među njima je pojednostavljivanje procedure registracije, prolazak carinske kontrole, slanje poštanskih pošiljki. To su najjednostavnija pitanja koja treba da budu rešena kako bi ljudi koji su potrebni Rusiji za formiranje moskovskog finansijskog centra imali povoljnije uslove poslovanja”, istakao je Dvorkovič.

izvor: blic.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *