Naredni korak u evoluciji plaćanja su mobilni telefoni

Dodajte komentar

Naredni korak u evoluciji plaćanja su mobilni telefoni jer su oni odavno prevazišli svoju osnovnu funkciju – komunikaciju, i polako dobijaju nove uloge.

To je izjavila direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard Jelena Ristić.

“Kada pričamo o tome šta je budućnost digitalnih tehnologija i koja je sljedeća stepenica u evoluciji plaćanja, to su definitivno mobilni telefoni i to nije neko veliko iznenađenje je su oni naša sadašnjost, naša budućnost, sa njima ležemo, ustajemo, u proseku ih koristimo pet sati dnevno što znači da su oni odavno prevazišli svoju osnovnu funkciju i polako dobijaju novu – da služe kao sredstvo plaćanja”, ističe Ristić.

Ona je na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana rekla da je Master Card pomoću svoje platforme za digitalne tehnologije mobilni telefon preorijentisao u instrument sa funkcijom plaćanja zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama kao što su tokenizacija, enkripcija i čip.

Što se tiče enkripcije i tokenizacije, kada se kreira virtuelna kartica umjesto pravog broja kartice, postoje zamjenski, što znači da je nemoguće zloupotrebiti karticu.

“Sama transakcija pomoću enkripcije je vrlo osigurana zato što postoji šifrirana transakcija, i čak i ako neko bi hteo da presretne takvu transakciju nema nikakvu upotrebnu vrednost”, rekla je Ristić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *