Otvoreno deveto izdanje MonteVina (video)

Dodajte komentar

U hotelu “Hilton” u Podgorici juče je otvoreno deveto izdanje najkvalitetnijeg vinskog događaja u Crnoj Gori, salona vina MonteVino, na kojem se može vidjeti oko 600 vinskih etiketa koje dolaze iz 125 vinarija, iz 16 zemalja svijeta.

Predsjednica Nacionalnog udruženja somelijera Crne Gore, Danijela Radeč, kazala je da su ove godine napravili novinu, pa je MonteVino počelo 12. marta a raznim edukativnim radionicama i predavanjima.

„Posebna mi je čast što smo ove godine napravili jednu lijepu saradnju sa OŠ „Sergije Stanić“ i željeli smo da u narednom periodu kao udruženje funkcionišemo zajedno s tom školom, i da radimo što više na edukaciji samoga kadra“ istakla je Radeč.

Luka Bešić, potpredsjednik Udruženja somelijera Crne Gore, posebno je zadovoljan prisustvom crnogorskih vinarija.

„Ni na jednom događaju do sad nije bio veći broj crnogorskih vinarija, što samo pokazuje da nam je crnogorska vinska scena u porastu. Kvalitetom smo uspjeli da pariramo svim ostalima“, naveo je on.1503lukabesicMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, podsjetio je na razvoj vinogradarstva u zadnjih desetak godina.

„U ovoj godini u vinogradarskom registru imamo upisanih 227 vinogradara i 108 vinarija. Podsjetimo da smo 2007. godine, kada smo krenuli u snažan projekat razvoja ovog za Crnu Goru važnog sektora, imali u registru svega četiri vinarije“, rekao je Simović.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić, ističe da su turistima koji dolaze u Crnu Goru jedan od glavnih motiva vino i hrana.1503zeljkaradakkukavicic„Posebno zadovoljstvo je to što je ova godina posvećena godini domaćih ukusa. Naš cilj je da ove godine kroz kampanje koje će biti intezivno realizovane, na bolji način povežemo proizvođače naših domaćih proizvoda i našu turističku privredu. Vina su svakako nešto što je u najvećoj mjeri već sada zastupljeno na trpezama naših hotelsko turističkih radnika. U našim ponudama za 2019. godinu dodatni akcenat smo upravo stavili na promociju našim domaćih vinara i uopšte proizvođača hrane” izjavila je direktorica NTO.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *