Kinezi grade nacionalni stadion Hrvatske

Dodajte komentar

Kineska kompanija Z-Run izrazila je zainteresovanost za ulaganje u fudbalsku infrastrukturu u Hrvatskoj, odnosno izgradnju nacionalnog stadiona.

Kako piše regionalni portal Seebiz, Kinesko jugoistočno evropska poslovna asocijacija (CSEBA) može potvrditi da je kineska kompanija Z-Run izrazila interesovanje za ulaganje i uputila predlog Memoranduma o razumijevanju Hrvatskom nogometnom savezu.

Taj mejl je poslat na adrese predsjednika HNS-a Davora Šukera, prvog potpredsjednika HNS-a Ante Vučemilovića, izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića te direktora razvoja i infrastrukture Marijana Kustića. Kako je rečeno, u HNS-u još proučavaju ovu ponudu.

Z-Run Well Ton Industry Co. je konzorcijum iz Kine sa sjedištem u Pekingu koji obuhvata oko 20.000 kompanija, banaka i institucija, koje zajedno broje više miliona zaposlenih s područja Kine. U Hrvatsku dolaze kao investiciona grupa zainteresovana za ulaganja u više sektora, između ostaloga u razvoj infrastrukture, slobodnih zona, turizma, trgovine,… Djeluju uz odobrenje Državne administracije za industriju i privredu Kine.

Aktivno učestvuju u inicijativi “Jedan pojas, jedan put” kroz investiranje, izgradnju, operativne i logističke djelatnosti u 13 slobodnih trgovinskih pilot zona u Kini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *