Do kada Volkswagen namjerava da zadrži benzince i dizelaše?

Njemački auto-gigant već je najavio ofanzivu svojih električnih modela, ali će prelazak sa konvencionalnih na elektromotore ipak teći postepeno.

Iz Volkswagena posljednjih mjeseci stižu ambiciozni planovi o novoj generaciji električnih automobila.

Ovi modeli trebalo bi vremenom da potisnu sa tržišta vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, koja dominiraju putevima širom svijeta duže od jednog vijeka.

Iako se ova tranzicija ne može obaviti preko noći, već postoje planovi za postepeno ukidanje benzinaca i dizelaša, o čemu piše Blumberg.

Naime, Volkswagen će 2026. godine predstaviti novu generaciju benzinskih i dizel motora, posle čega neće dalje razvijati nove motore sa unutrašnjim sagorijevanjem.

U međuvremenu, na tržištu će se pojaviti Volkswagenova I.D. familija električnih vozila, pa će fokus njemačkog proizvođača biti usmeren na rezvoj tehnologija za vozila na struju.

Uprkos tome, u Volkswagenu procjenjuju da će njihovi benzinci i dizelaši biti u ponudi bar do 2050. godine, a čak i posle toga na nekim tržištima u razvoju, što znači da zaljubljenici u automobile sa konvencionalnim motorima mogu da odahnu još neko vrijeme.

Check Also

Monteput i IRF potrisali ugovor o kreditu za izgradnju elektro napajanja za autoput (video)

Kompanija Monteput potpisala je sa Investiciono razvojnim fondom (IRF) ugovor o kreditu za izgradnju elektro …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *