Naslovne strane dnevnih novina za 14. novembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Cementara bi zaposlila do 1.000 ljudi

Otvaranjem fabrike cementa u Pljevljima mogućnost zaposlenja dobilo bi do 1.000 radnika, zbog čega je što prije potrebno donijeti odluku o njenoj gradnji, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Privredne komore (PKCG) Vlastimira Golubovića i ministarke ekonomije Dragice Sekulić. Ministarka je kazala da projekat izgradnje cementare zahtijeva ozbiljnog privatnog investitora koji bi mogao da plasira crnogorski cement na tržište regiona ili šire.

Trebaju nam i suza Evrope i put do Evrope

Sigurni smo da postoji mogućnost suživota Tare i autoputa. Nema povratka sa tog projekta, jer je on potreban Crnoj Gori, njenim građanima, ekonomiji, turistima koji dolaze u Crnu Goru, povezivanju sa evropskim koridorima, a svima zajedno potrebna je i Tara. To je juče kazao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na konferenciji za medije održanoj u Upravi za vode, navodeći Porto Montenegro kao sličan primjer razvojnog projekta.

Problem MA nas čeka i moramo ga riješiti

Montenegro Airlines (MA) treba održati, za šta je potrebno pronaći odgovarajući model, kazao je juče ministar finansija Darko Radunović na sjednici skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet koji je jednoglasno prihavatio Predlog završnog računa budžeta za prošlu godinu.
Poslanik SDP-a Raško Konjević jedini je imao izdvojeno mišljenje. Odbor je raspravljalo i o izvještaju Državne revizorske institucije.

Dan

Uploviće još 30 brodova

Luka Kotor, uplovljenjem još 16 putničkih brodova do kraja novembra i 14 u decembru, privodi kraju još jednu uspješnu sezonu. Prema riječima direktora Branka Kovačevića, odgovor Vlade povodom zahtjeva za dodjelu prvenstvene koncesije ovoj kompaniji još nije stigao. prenosi Radio Kotor.

Atak na naše prodavnice, namjerna opstrukcija kompanije

Obavjestavamo crnogorsku javnost o demonstraciji sile kojom nadlezne sluzbe opstine Budva ugrozavaju poslovanje supermarketa Franca postavljanjem fiksiranih stubica SAMO ispred nasih maloprodajnih objekata. Obzirom da se ovakvi stubici ne mogu vidjeti nigdje ispred ostalih poslovnih prostora u Budvi, nas sve navodi na zakljucak da je posrijedi namjerni atak iskljucivo na nase prodavnice.Dakle, radi se iz nama nepoznatih pobuda, o namjernoj opstrukciji rada nase kompanije.

Vlada nezakonito pozajmljivala, DRI žmurila

Vlada je u prošloj godini pozajmila Montenegroerlajnzu (MA) 4,2 miliona eura, što je suprotno Zakonu o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, jer Vlada ne smije da pozajmljuje sredstva fizičkim i pravnim licima. To je jedan od zaključaka rasprave na Odboru za ekonomiju između Raška Konjevića (SDP) i predsjednika Senata Državne revizorske institucije (DRI) Milana Dabovića. Na sjednici odbora je razmatran i usvojen izvještaj DRI o reviziji završnog računa budžeta za 2017. godinu.

Pobjeda

Naredne sedmice će se znati ko će podijeliti 3,3 miliona

U narednih deset dana trebalo bi da budu poznata imena bivših radnika Radoja Dakića, koji će biti namireni nakon prodaje dijela imovine za 3,3 miliona eura, saznaje Pobjeda. -Na isplatu svojih potraživanja moraće se sačekati upozorava advokat Branislav Ćupić, koji zastupa 156 bivših radnika ove fabrike. Prednost će imati razlučni povjerioci i to u zavisnosti od datuma podnošenja zahtjeva za zabilježbu u katastar.

Nude u zakup hotel Sušica na Žabljaku

Nacionalni parkovi Crne Gore pozvali su zainteresovane da do 22. novembra dostave ponude za zakup hotela Sušica na Zabljaku, površine 240 metara kvadratnih, po minimalnoj godišnjoj cijeni zakupa od 1,92 eura po kvadratu, bez PDV-a.

Goluboviću uručena Dunavska povelja

Predsjedniku PKCG Vlastimiru Goluboviću juče je uručena Dunavska povelja za doprinos povezivanju ljudi, ideja i tržišta regiona Podunavlja, saopšteno je iz PKCG. Ovo priznanje je dodijeljeno u okviru 7. Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu.Golubović je kazao da dodjela Dunavske povelje pričinjava veliku čast naročito što je, u godini kada PKCG obilježava devet decenija rada, prepoznat i nagrađen njen rad na razvijanju regionalne saradnje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *