Za sporazumni raskid spremna 424 zaposlena

Dodajte komentar

Na osnovu prikupljenih podataka, sprovedene ankete, 67 osoba izrazilo je interesovanje za sporazumni prestanak radnog odnosa, i to 11 u ministarstvima, 51 u organima u sastavu i pet u javnim institucijama, kazali su Pobjedi iz Ministarstvajavne uprave.

Zaposleni su, kako su naveli, anketirani za sporazumni prestanak radnog odnosa u organima lokalne uprave osam opština, 31 privrednom društvu, 18 ustanova i u sedam drugih oblika organizovanja na lokalnom nivou.

“Interesovanje za sporazumni prestanak izrazilo je njih 357, od čega najviše u Pljevljima 61 osoba u organima lokalne uprave i 142 u javnim službama, potom u Bijelom Polju 58, od kojih je 36 zaposleno u privrednim društvima, 18 u organima lokalne uprave i četiri u javnim ustanovama”, kazali su iz Ministarstva.

U toku prvog izvještajnog perioda, dodali su, dvije osobe su proglašene tehnološkim viškom.

Iz Ministarstva podsjećaju da je, u skladu sa Strategijom reforme javne uprave do 2020.godine, a koju prati plan optimizacije, planirano smanjenje broja zaposlenih u javnoj upravi od tri odsto na centralnom nivou i pet odsto na lokalnom, do kraja ove godine.

“Kvalitetno uspostavljena koordinacija procesa rezultirala je tako da već u prvom izvještajnom periodu imamo trend smanjenja broja zaposlenih, u ukupnom iznosu od 339 i to: 96 na centralnom nivou i 243 na lokalnom. Od navedenog broja, najveće smanjenje ostvareno je kroz prestanak radnog odnosa na određeno vrijeme, zatim slijedi odlazak u penziju i proglašenje tehnološkim viškom”, kazali su iz Ministartsva.

Napominju da preko Uprave za kadrove nije bilo novog oglašavanja osim jednog javnog konkursa koji je izuzet iz mjera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *