Gubitak General Electric-a 23 milijarde dolara

Dodajte komentar

Američka kompanija “General Electric” objavila je ogromni gubitak u trećem kvartalu od skoro 23 milijarde dolara zbog teškoća u njenom ogranku energetike.

Kompanija je navela da je gubitak u trećem kvartalu iznosio 22,8 milijardi dolara. Konglomerat je odlučio da reorganizuje energetski dio kompanije u kome se nalazi i bivša francuska firma Alstom kupljena po visokoj cijeni 2014. godine. Taj ogranak će biti podijeljen na dva dijela.

“General Electric” je takođe srezao dividendu na samo jedan peni po akciji, što je drugo smanjenje dividende ove godine.

Ovo su prvi potezi novog generalnog direktora Lerija Kalpa u nastojanju da oživi konglomerat u teškoćama. “Moj prioritet u prvih 100 dana je da postavim poslovanje na pobjednički put, počevši od energetike”, rekao je Kalp.

On je naveo u saopštenju o kvartalnim rezultatima kompanije da se djeluje na poboljšanju finansijskog položaja grupe, počev s potezima koji su najavljeni.

Akcije kompanije su vrijedele 11,16 dolara po akciji, a potom su pale čak na 10,93 dolara, najniži nivo za devet godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *