Javne nabavke u Tivtu 4,35 miliona eura

Dodajte komentar

Ukupna vrijednost investicija, putem javnih nabavki, koji će u Tivtu biti ugovorene ili početi sa realizacijom tokom oktobra mjeseca, iznosi 4,35 miliona eura, saopšteno je iz službe predsjednika ove opštine.

“U pitanju su nabavke kojima se obezbjeđuje adaptacija zgrade Muzeji i Galerije, Centra za kulturu, DTV Partizana, trga u Radovićima, adaptacija košarkaškog i pomoćnog fudbalskog terena, dodatna saobraćajna i horizontalna signalizacija, nabavka vatrogasnog vozila i opreme, uređenje autobuskih stajališta, bagerisanje i čišćenje kanala malog parka i drugo”, dodaju oni.

Najznačajnija stavka je, kako objašnjavaju, izvođenje druge faze nove pristupne saobraćajnice MR1, ukupne vrijednosti 2.968.722 eura.

“Nakon ponavljanja procesa vrednovanja ponuda, po isteku žalbenog postupka, 4. oktobra, posao je pripao kompaniji Bemaks. Naapominjemo da je, prethodno, Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki poništila odluku Opštine Tivat o izboru najpovoljnije ponude na tenderu za izgradnju druge faze saobraćajnice MR1 prema kojoj je posao pripao kompaniji ‘Tehnoput MNE'”, navode iz službe predsjednika.

Tender procjenjene vrijednosti 3,6 miliona eura, raspisan je 28.maja, a na njega su se prijavila četiri ponuđača.

“Cesta sa dvije kolovozne trake u dužini od 3,2 kilometra, infrastrukturom i javnom rasvjetom, koja bi trebalo da spoji postojeći lokalni put Tivat-Radovići kod Solila sa već izgrađenom prvom fazom MR1 u Đuraševićima, trebalo bi da bude izgrađena za deset mjeseci. Nadzor za drugu fazu MR1 je povjeren kompaniji „Geotehnic Projekt i Consalting“ (22,869 eura)”, naglašavaju.

Sljedeće nedjelje počeće postavljanje horizontalne signalizacije vrijedne 15,874.35 eura izvođača „Alfa projekt“.

“Za asvaltiranje lokalnih puteva (96,956.09 eura) ugovor je potpisan sa „Asfalt Beton Gradnja“ doo, dok je posao nabavke polovnog vatrogasnog vozila, vrijedan 14,89 hiljada eura povjeren kompaniji „Ben Kov“. Sa kompanijom „Fidas“ doo potpisani su ugovori izgradnje autobuskih stajališta (43,729.40 eura) i postavljanja tartan podloge u parku (15,785 eura)”, kaže se u saopštenju.

U toku je potpisivanje ugovora vrijednog 185,7 hiljada eura sa „Grand Design“ za završne radove – termodinamika i mobilijar, u objektu DTV Partizan, kao i sa kompanijom Tehnotekstil doo za postavljanje taktilnih površina na saobraćajnicama u užem centru grada (5,754.76 eura).

U toku su završni radovi na zaštitinim ogradama u luci Kalimanj (29,859.48 eura) i kod škole (13,299.44 eura) koji su povjereni kompanijama „Incom“ i „V Projekt“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *