Novi Microsoftovi laptopovi “isplivali na površinu” (video)

Dodajte komentar

Microsoft je predstavio Surface Pro 6 (laptop tablet hibrid) i Surface Laptop 2 uređaje u koje je ugrađena osma generacija Intelovih procesora. Računari dolaze sa više RAM memorije i kućištem mat crne boje.

Surface Pro 6 podržava četvorojezgarne procesore, a kompanija tvrdi da je za 67 odsto brži od prethodnih modela, kao i da je uređaj opremljen poboljšanim hlađenjem.

Microsoft navodi da je računar u stanju da radi 13,5 sati sa jednim punjenjem baterija.

Surface Pro 6 ima i ekran dijagonale 12,3 inča i 16GB RAM-a.

Početnu cijenu uređaja je 899 dolara, za model sa Intel Core i5 procesorom

https://youtu.be/pAueQoU8TQQ

Prema tvrdnjama iz Microsofta, Surface Laptop 2 je 85 odsto brži i ima dva puta više RAM-a u svojoj osnovnoj konfiguraciji. Osim toga i novih procesora nema značajnih promena, hardver je identičan prethodnom modelu.

Uređaj ima 13,5-inčnom ekran rezulucije 2.256×1.504 piksela, a njegova baterija omogućava oko 14,5 sati rada, uz konstantno gledanje videosadržaja.

Laptop posjeduje od 128GB do 1TB SSD memorije, ima jedan USB 3.0 port i Mini DisplayPort, a umjesto 4 dolazi sa 8GB RAM-a.

Iz Microsofta navode da je novi računar namijenjen studentima i svakodnevnim korisnicima koji žele pouzdan laptop za obavljanje posla, a cijena osnovnog modela iznosi 999 dolara.

Oba uređaja, od kojih ni jedan ne posjeduje USB-C port, će biti dostupni od 16. oktobra.

Zajedno sa novim prenosnim računarima, Microsoft je predstavio “all-in-one” Surface Studio 2, uređaj namenjen dizajnerima, sa ekranom dijagonale 28 inča, za koju tvrde da ima 50 odsto bolje grafičke performanse.

Tu su i nove Surface Headphones bežične blutut slušalice koje dolaza sa ugrađenim virtuelnim pomoćnikom Cortana.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *