Šok u Googleu: Best Buy počeo s prodajom njihovog gadgeta koji još “ne postoji”

Dodajte komentar

U Best Buy stigla je nova generacija Googleovog Chromecast-a koja je trebala da bude tajna do 9. oktobra i njegovog službenog predstavljanja, no nečijom greškom taj se uređaj našao na policama prodavnice.

Ostalo je još manje od deset dana do Googleove konferencije na kojoj će Sundar Pichai i ekipa predstaviti novitete na kojima su radili ove godine. Ono što je poznato jest da ćemo napokon vidjeti nove modele Pixel pametnih telefona, a iako su mjesecima kružile glasine o prvom Googleovom pametnom satu (Pixel Watch) iz kompanije su ih nedavno demantovali, tako da znamo da na konferenciji 9. oktobra ne moramo očekivati predstavljanje satova.

Ono što možemo očekivati, odnosno uređaj koji će Google sigurno predstaviti jest novi model Chromecasta – već danas znamo kako ovaj uređaj izgleda i to ne zahvaljujući nekim glasinama iz manje ili više pouzdanih izvora, već zahvaljujući jednom korisniku Reddita koji ga je već kupio. Da, dobro ste pročitali – iako taj uređaj još nije predstavljen, odnosno zvanično Chromecast 3 još ne postoji, jedan ga je Amerikanac već kupio.

Best Buy dobio je prve pošiljke nove generacija ovog uređaja, no umjesto da ga sakriju od oči javnosti prije službenog predstavljanja i čekanja zelenog svjetla od strane Googlea, neko je opako pogriješio i postavio ga na police prodavnica.

Tako je umjesto još uvijek aktualne druge generacije Chromecasta jedan srećnik dobio treću, još nenajavljenu verziju. Iako je imao problema na blagajni pri skeniranju jer proizvod još nije provučen kroz sistem i nije u bazi podataka, s obzirom na to da je na proizvodu bila cijena koja je identična cijeni druge generacije, prodavač mu je ipak prodao uređaj.

Novi Chromecast je tanji, a logo Chromea zamijenjen je s Googleovim logom te se uređaj i dalje napaja preko microUSB-a (dakle, nema USB-C utora) – za sve detaljnije informacije o trećoj generaciji Chromecasta i promjenama u hardveru vjerovatno ćemo morati sačekati zvanično predstavljanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *