Telekom predstavio Brand Puls – jedinstveni alat za efikasnije poslovno odlučivanje

Dodajte komentar

Brand Puls, novi jedinstveni servis namijenjen podršci u odlučivanju poslovnim korisnicima u oblasti marketinga, trgovine, proizvodnje, medija i finansija predstavljen je sinoć na Infofestu. Riječ je o inovativnom rješenju Crnogorskog Telekoma i Ipsosa koji poslovnim korisnicima pruža obilje informacija i opštih indikatora vezanih za potrošnju, kupovne navike i stil života potrošača u Crnoj Gori. Uz njegovu pomoć je moguće kvaliteno sagledavanje karakteristika ponašanja potrošača u cjelini ili u određenoj robnoj grupi, što je uslov kvalitetnog marketinškog i komunikacijskog planiranja.

Brand Puls je rezultat obimnog istraživanja nad 1.500 domaćinstava u Crnoj Gori i pokriva preko 70 kategorija robe široke potrošnje u oblasti ishrane, higijene, medikamenata, kućne tehnike i mnogih drugih.

“Brand Puls predstavlja najpovoljnije rješenje za sve kompanije kojima su neophodni objektivni podaci kao podloga za donošenje tržišnih odluka. Prvi put na crnogorskom tržištu imamo moćan marketinški alat pomoću koga će mnoge kompanije unaprijediti poslovanje. Uz pomoć Brand Pulsa, korisnici mogu otkriti do sada nepoznate zakonitosti u ponašanju potrošača ili nove trižišne niše, što sve može poboljšati poslovanje klijenata i dovesti do boljeg prodajnog i finansijskog rezultata”, izjavio je Marjan Popović, menadžer za razvoj proizvoda u Telekomu.

Korišćenjem Brand pulsa se može dobiti objektivna slika o „zdravlju“ velikog broja brendova, odnosno koliko je brend prepoznatljiv, koliko potrošača uzima u razmatranje određeni brend ili proizvod, koliko se on koristi, kao i koje su kritične tačke, kako bi se ostvarila veća upotreba brenda, kao i lojalnost. Posebna karakteristika Brand Pulsa je regionalni pristup, koji je značajan za sve kompanije koje svoje poslovanje vezuju za region, bilo kroz sopstvene brendove ili brendove koje zastupaju u Crnoj Gori.

“Brand Puls takvim kompanijama i marketinškim stručnjacima omogućava da preko istih marketiških indikatora i metrike prati sopstveni brend u različitim tržišnim kontekstima i donose odgovarajuće odluke upravo iz šire, regonalne perspektive, uvažavajući specifičnosti svakog pojedinačnog tržišta u regionu”, saopšteno je iz kompanije.

Iskustva iz regiona prisutnima je prenio Predrag Kurčubić, direktor Ipsosa Srbije i posebno istakao značaj posjedovanja podataka prilikom donošenja odluka. Vladimir Raičević, direktor Ipsosa Crna Gora je najavio buduće zajedničke projekte Ipsosa i Telekoma koji će se kao i do sada oslanjati na digitalne platforme, a sve u cilju boljeg poslovanja klijenata.

Više informacija o servisu Brand Puls dostupno je na www.telekom.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *