Objavljen javni poziv za Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca

Zavod za zapošljavanje i Uprava za kadrove objavili su javne pozive poslodavcima za ukljućivanje u Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca.

Poslodavci iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost u Crnoj Gori, mogu se prijaviti od 15. septembra do 15. oktobra, dok će se korisnici prijavljivati na Portalu elektronske uprave od 15. oktobra do 15. novembra.

“I u ovom, sedmom krugu, pravo na stručno osposobljavanje imaju visokoškolci koji nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje. Trenutno se na evidenciji nalazi 747 osoba sa diplomom fakulteta, bez radnog iskustva. Ta cifra za sedmu generaciju nije konačna, samo će da raste u narednom periodu, obzirom da slijede ispitni rokovi i procedure nostrifikacije diploma. U program stručnog obrazovanja godišnje se, u prosjeku, uključi oko 3.000 lica sa stečenim visokim obrazovanjem”, saopšteno je iz Zavoda.

Podsjećaju, stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Check Also

Bivšem viceguverneru CBCG određen pritvor do 72 sata

Bivšem viceguverneru Centralne banke Crne Gore Veliboru Miloševiću koji je danas uhapšen po nalogu Specijalnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *