Strmoglavi pad bitcoina i ostalih kriptovaluta

Nakon što je prošle nedjelje vrijednost kriptovaluta stalno rasla, u srijedu je za samo sat vremena vrijednost bitcoina pala za 300 dolara, i bila je praćena padom vrijednosti drugih kripto-valuta kao što su ethereum i ripple.

Vrijednost bitcoina je tako pala za 1.000 dolara u samo 24 sata.

Razlog za pad nije u potpunosti razjašnjen, iako neki analitičari kažu da će panična prodaja kriptovaluta doprinijeti daljem padu u budućnosti.

Vrijednost bitcoina pala je za 12%, ali su još više potonule valute ethereum, ripple, bitcoine cash i EOS, koje su izgubile na vrijednosti 20 posto. Bitcoin je dostigao jednomjesečni vrh u utorak, što je izazvalo optimizam među stručnjacima da njegova vrijednost može nastaviti da raste u budućnosti.

Svi još pamtimo kraj prošle godine kada je vrijednost bitcoina porasla na 20.000 dolara, ali u 2018. stvari nisu tako svijetle, iako se cijena ove kripto-valute stabilizovala na oko 7.000 dolara.

Bitcoin se danas kreće oko 6.500 dolara.

Ethereum se danas na platformi Coindeska kretao nešto preko 230 dolara.

Check Also

Bivšem viceguverneru CBCG određen pritvor do 72 sata

Bivšem viceguverneru Centralne banke Crne Gore Veliboru Miloševiću koji je danas uhapšen po nalogu Specijalnog …

One comment

  1. “Razlog za pad nije u potpunosti razjašnjen…” Ne, vala… Samo onom kome se muti u glavu, jos nije jasno sto bi s ovim kriptovalutama? Sto padose ove kriptovalute?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *