Ilustracija

Tri ponude za izgradnju solarne elektrane na Briskoj gori

Ministarstvo ekonomije, na osnovu ovlašćenja Vlade je 19. maja ove godine raspisalo Javni poziv za dostavljanje ponuda za zakup zemljišta u Opštini Ulcinj na lokalitetu Briska gora za potrebe izgradnje solarne elektrane.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić nakon današnje sjednice Vlade upoznala je javnost sa dostavljenim ponudama, nakon što je rok za pomenute istekao 3. septembra.

Sekulić je poručila da se dospjele ponude odnose na tri konzorcijuma: Konzorcijum „Fortum i EPCG” , „IREDL” i „Montesolar”.

„Moram da kažem u ime Ministarstva ekonomije i u ime Komisije koja je zadužena za vrednovanje ponuda da nam čini izuzetnu čast interesovanje ovih konzorcijuma. Mi smo za ova tri mjeseca prodali jedanaest paketa tenderske dokumentacije. Bez obzira što su tri ponude, to je ipak skup devet različitih domaćih i međunarodnih kompanija. Izuzetno me raduje što su ovako renomirane kompanije prepoznale da je ovaj projekat dobar, da u njega vrijedi ulagati i da im se bez obzira što nijesu predviđene subvencije za otkup električne energije isplati, čim su pokazale interesovanje“, rekla je Sekulić.

Check Also

Bivšem viceguverneru CBCG određen pritvor do 72 sata

Bivšem viceguverneru Centralne banke Crne Gore Veliboru Miloševiću koji je danas uhapšen po nalogu Specijalnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *