Italijanski mediji ponovo o spajanju Unicredita i Societe Generale

Dodajte komentar

UniCredit banka i Societe Generale nastavljaju da rade na potencijalnom spajanju, navodi se u izvještaju italijanskih medija.

Između ostalog, najveća italijanska banka radi sa visokim bankarom investicione banke Rothschild, objavio je u petak talijanski dnevnik MF bez navođenja izvora.

UniCredit i Societe Generale su odbili da komentarišu navode. Rothschild, takođe, nije želio da komentariše vijesti.

Pročitaj još: Ponovo aktuelno spajanje “UniCredit” i “Societe Generale” banke

Još u junu, Financial Times je objavio da se izvršni direktor UniCredita Jean Pierre Mustier već nekoliko mjeseci bavi mogućim povezivanjem sa Societe Generale-om. Zbog turbulentne političke situacije u Italiji, projekt je stavljen po strani.

Početkom avgusta, Mustier je rekao, na pitanje o mogućim kupovinama, da se planovi banke za 2019. zasnivaju na organskom rastu. Međutim, naredni plan bi takođe mogao predvidjeti spoljni rast.

“Evropi su potrebne jake panevropske banke i želimo da budemo panevropski pobjednik”, rekao je Mustier tokom konferencijskog poziva o polugodišnjim rezultatima poslovanja.

Mustier je radio u Societe Generealeu od 1987. do 2009. godine. Nakon što je Francuz preuzeo poziciju šefa UniCredita 2016. godine, više puta se spekulisalo o mogućem spajanju ovih banaka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *