Naslovne strane dnevnih novina za 15. avgust – Najvažnje vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

PRIVREDNI SUD UVEO STEČAJ U MELJINE KOMPLEKS

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura, saznaju Dnevne novine.

Stiglo 1.054 prijava za projekat Hiljadu plus

Građani su u trećoj fazi projekta Hiljadu plus podnijeli 1.054 prijave za rješavanje stambenog pitanja, od kojih najviše u Podgorici, njih 793, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Javni poziv za učešće u projektu bio je otvoren od 23. jula do 13. avgusta, a građani su predavali dokumentaciju u pet komercijalnih banaka.

Poslovni ambijent povoljan

Ukupan poslovni ambijent u Crnoj Gori je povoljan, ali postoji prostor za poboljšanje i elimisanje barijera koje se odnose na brojne takse, veliku opterećenost troškovima rada, sivu ekonomiju i nedovoljnu fleksibilnost tižišta rada, ocijenjeno je u Privrednoj komori (PKCG). “Unapređenje poslovnog ambijenta zahtijeva dalje sprovođenj e reformskih mjera i aktivnosti koje će doprinijeti stvaranju ekonomskog okvira pogodnog za investicije i razvoj preduzetništva”, rekli su predstavnici PKCG.

Dan

Manje od 100 eura primaju preko 3,552 penzionera

Preko 3,552 penzionera primaju penziju ispod 100 eura, a većina je prinuđena da, pored minimalnih mjesečnih primanja, radi na crno, ne birajući, jer je to jedini način da prežive. O odmoru i ljetovanju ne razmišljaju, jer kada plate komunalije i ostale mjesečne obaveze, ne ostane im ništa.

Dodjela vaučera u septembru

U trećoj fazi projekta “Hiljadu plus podnijete su 1.054 prijave građana za rješavanje stambenog pitanja. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je javni poziv bio otvoren od 23. jula do 13. avgusta, a građani su predavali dokumentaciju u pet komercijalnih banaka. U Baru su predate 74 prijave, Nikšiću 63, Bijelom Polju 39,

Pošta deset puta lošije poslovala

Pošta Crne Gore ostvarila je lani 10 puta lošiji profit u odnosu na godinu prije, pokazuje godišnji izvještaj o radu tog državnog preduzeća. Neto profit koji je Pošta ostvarila na kraju prošle godine iznosio je 141.545 eura, dok je 2016. završila sa čak 1,46 miliona eura.

Pobjeda

Za Brisku goru 11 kompanija otkupilo dokumentaciju

Tendersku dokumentaciju za zakup zemljišta u državnoj svojini na lokalitetu Briska gora u Ulcinju radi izgradnje solarne elektrane do sadaje otkupilo 11 kompanija, kazali su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije. Prema saznanjima Pobjede, ovaj lokalitet su do sada obišli predstavnici tri inostrane kompanije, koje su i otkupile dokumentaciju.

Novi krug otplate duga na rate

Elektroprivreda će od septembra pokrenuti akciju ,,Podijelimo teret 6, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu. Akciji se mogu priključiti i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji ,,Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

Za Riječku nahiju drugi i treći stepen zaštite

Nacrtom plana date su smjernice za razvoj turizma na kompletnom prostoru nacionalnog parka Skadarsko jezero i u pojedinim cjelinama, a prepoznati su potencijali za razvoj eko turizma, edukativno-istraživačkog, ribolovnog, rekreativnog, izletničkog, vjerskog, kulturnog turizma, reklaje na javnoj raspravi na Cetinju u ime obrađivača tog dokumenta Ksenija Vukmanović, planer u podgoričkoj kompaniji Centar za urbanizam i arhitekturu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *