U Luštici Bay održan koktel Švajcarsko-Srpske trgovinske komore

Švajcarsko-srpska trgovinska komora (ŠSTK) je organizovala koktel poslovnog umrežavanja u četvrtak, 9. avgusta 2018. godine u hotelu Čedi Luštica Bay, Tivat, Crna Gora, u prisustvu Ambasadora Švajcarske za Srbiju i Crnu Goru, NJ.E. Filip Ge-a.

Koktel, koji je okupio više od 50 zvanica, otvorila je Ana Govedarica, generalni direktor firme ”Roche Srbija d.o.o.”, zvanični sponzor koktela. Govedarica je istakla da ‘’kompanija Roche teži da svaki pacijent u Crnoj Gori i Srbiji bude u prilici da dobije lijek koji mu je potreban. Roche proizvodi inovativne ljekove koji mijenjaju medicinske udžbenike i značajno unapređuju liječenje pacijenata. Srećni smo što uspješno sarađujemo sa lokalnim partnerima i zajedno činimo zdravstveni sistem efikasnijim’’.

Počasni gost koktela, NJ.E. Filip Ge, je napomenuo da je nivo stranih direktnih investicija u Crnoj Gori na impresivnom nivou. Prema njegovom mišljenju, niske korporativne takse, konkurentni nivo zarada, i prelijepa morska obala čine zemlju atraktivnom za razvoj turizma, kao i za investiranje u nekretnine.

Naročito bih napomenuo da se Švajcarska nalazi među vodećim stranim investitorima u Crnoj Gori, pored UAE, Italije, Azerbejdžana, Rusije, Nemačke i Srbije. Ovakva pozicija Švajcarske se velikim dijelom može objasniti velikim investicionim projektom u sektoru turizma. Naime, kada sam posjetio Lušticu Bay prije 18 meseci, to je bilo jedno prazno, malo selo  koje je u međuvremenu transformisano u izuzetan mali grad sa dubokom dušom. Ono što me je impresioniralo je činjenica da menadžment koji radi na razvoju Luštice Bay-a ima stalan dijalog sa lokalnom zajednicom, lokalnom Vladom i lokalnim vlastima. Jako je važno za takvu stranu investiciju da domaći ljudi budu uz njih, a ne protiv njih i njihovog projekta”, kazao je on.

Prisutnima se obratio i predsednik ŠSTK-a, Majo Mićović, generalni direktor firme ”Sky Express d.o.o.”. Mićović je naglasio „da je ovaj susret ujedno i povod i prilika da ŠSTK zainteresuje nove članove za pristup ovoj dinamičnoj i uspješnoj Komori ali ujedno i šansa da se teme i projekti koje promoviše i za koje se zalaže ŠSTK a prevazilaze okvire srpskog tržišta, predstave crnogorskoj poslovnoj zajednici i švajcarskim firmama u Crnoj Gori. Uz to, imamo sjajan povod da podržimo jedan izuzetan projekat švajcarske korporacije GHM, Luštica Bay Chedi kompleks objekata visokog turizma“.

Mićović se zahvalio uvaženim gostima i brojnim članovima komore na prisustvu, uključujući ministra inostranih poslova Crne Gore, prof.dr. Srdjana Darmanovića, Ambasadora Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori, Filipa Gea,  Yanu Mikhailovu, CEO of Nestlé South East European market – Adriatic region, Bulgaria and Romania, Anu Govedaricu, generalnog direktora firme Roche Srbija, Jelenu Drakulić, CEO  “Ringier Axel Springer Serbia, Montenegro, Bosnia”, i mnoge druge.

“Luksuzni hotel sa pet zvezdica ”The Chedi Luštica Bay” je prvi od sedam hotela planiranih u novom gradu na Jadranu. To je prvi hotel brenda Čedi na Balkanu i drugi u Evropi. Vlasnik brenda, kompanija GHM, osnovala je Čedi kao brend ultraluksuznih hotela u Aziji i na Dalekom Istoku. Njihov prvi evropski hotel – u Andermatu u Švajcarskoj proglašen je za najbolji luksuzni planinski hotel na svijetu”, zaključili su iz kompanije.

Check Also

Autoput će kasniti skoro godinu; Nurković: ne igramo utakmicu sa rokovima

Vlada, kao investitor, postavila je standard izvođačima radova na dionici autoputa Smokovac-Mateševo i ne igra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *