Opština Tivat zadovoljna saradnjom s Porto Montenegrom

Dodajte komentar

Planovi razvoja Porto Montenegra u narednoj deceniji otvaraju brojne mogućnosti za saradnju sa Opštinom Tivat na unapređenju oblasti obrazovanja, kulture, sporta, zdravstvenog sistema, te stvaranju uslova da Tivat postane prestižna i poželjna nautička i turistička destinacija tokom cijele godine, saopšteno je danas iz Opštine Tivat.

“Radi se o strateškim pravcima u kojima Opština Tivat i Porto Montenegro imaju zajednički interes, a on svakako jeste integrisana i dobro povezana i razvijena zajednica. Mi smo više nego zadovoljni prezentovanim rezultatima, direktnim i indirektnim benefitima koje je Porto Montenegro, kao projekat i kao prestižna destinacija u razvoju, do sada ostvario u interesu Tivta. Očekujemo da budući razvoj na kopnu, izgradnjom hotela sa pratećim sadržajima, razvoj biznis zajednica, kulturnih, sportskih i drugih sadržaja, još više osnaži Tivat”, saopštio je vršilac dužnosti predsjednika Opštine Siniša Kusovac nakon prezentacije rezultata razvoja Porto Montenegra u proteklom periodu.

Rezultate i planove je predstavio direktor Adriatic Marinas-a, Dejvid Margason /David Margason/ predstavnicima Opštine Tivat: v.d. predsjedniku Opštine Siniši Kusovcu, predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Novoselu, poslanici u Skupštini Crne Gore Jovanki Laličić, zamjenici predsjednika kluba odbornika DPS Mariji Marović i odborniku Budimiru Cupari, predsjedniku NVO “Arsenal”. Sastanku na temu rezultata rada i planova za budući period Adriatic Marinas-a prisustvovali su i Predrag Leković, član Borda direktora i Desko Portić, direktor operacija Adriatic Marinas-a. Opština je na sastanak pozvala predstavnike svih političkih partija u Skupštini opštine Tivat.

“U prvih deset godina razvoja Porto Montenegra bili smo fokusirani na infrastrukturu, izgradnju, posebno kada je u pitanju naša superjaht marina sa 450 vezova, hotel Regent i stambeni kompleksi. Posljednjih godinu dana, koliko sam generalni direktor Porto Montenegra, naši timovi su fokusirani ne samo na izgradnju, već jednako i na kreiranje kvalitetnih sadržaja, koji će privući goste, posjetioce i velike korporativne partnere da dođu u Boku kotorsku i van sezone, a ti sadržaji mogu dati razlog više da oni koji donose odluke odaberu upravo Tivat kao grad u kome žele da žive jedan dio godine. Pregovaramo sa brojnim potencijalnim partnerima i investitorima koji žele da svoju djelatnost presele upravo u Tivat, od kompanija u oblasti IT-a i ostalih inovativnih industrija poput savremenih medija, mode, muzike, sporta ili produkcije. Smatramo da nova definicija luksuza predstavlja više od samo izgradnje izuzetno kvalitetnih stambenih objekata, da luksuz danas znači brzu, kvalitetnu, efikasnu uslugu prilagođenu mladom, savremenom konzumentu koji je „građanin svijeta“ , a koji bi njene prednosti mogao da pronađe upravo u malim, ekološki osviješćenim sredinama kao što je grad Tivat”, istakao je Margason.

Planovi razvoja u narednoj deceniji, tokom koje bi kompanija Adriatic Marinas razvila nove segmente i oblasti, podrazumijevaju značajnije proširenje nautičkog centra na kopnenom dijelu, uključujući i izgradnju hotela i osposobljavanje Brodogradilišta Bijela na jesen.

“Posebno nam je zadovoljstvo što se aktivacijom brodogradilišta Bijela, otvaraju radna mjesta i mogućnosti upošljavanja za bivše radnike Arsenala”, dodao je Kusovac.

Predstavnici dvije delegacije dogovorili su dinamiku buduće kontinuirane saradnje i komunikacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *