Počela dubinska analiza u BH Telecomu

Dodajte komentar

U BH Telecomu d.d. Sarajevo počeo je proces dubinskog snimanja (Due Diligence), saopšteno je iz društva u obavještenju proslijeđenom Sarajevskoj berzi.

– Uprava Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo je na 201. sjednici održanoj 18.07.2018. godine utvrdila da su se stekli uslovi za početak sprovođenja procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) u Dioničkom društvu BH Telecom Sarajevo. Obzirom na značaj i važnost pokretanja procesa dubinskog snimanja, Uprava i Nadzorni odbor obavještavaju dioničare Društva o početku provođenja procesa dubinskog snimanja (Due Diligence), navodi se u obavještenju kompanije dioničarima.

Od ranije je poznato da će dubinsku analizu telekoma raditi konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers, a predviđrno je da traje tri mjeseca.

Dubinska analiza, koja je obaveza Federacije iz pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu, trebala bi pokazati u kakvom stanju se nalaze telekom operateri, a kako je ranije najavljeno, moguća je i prodaja manjinskih udjela u ovim kompanijama.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *