Naslovne strane dnevnih novina za 18.jul – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

PORTONOVI POČINJE DA RADI U MARTU

Rizort Portonovi počeće da radi u martu iduće godine i da daje prve benefite turističkoj privredi i Crnoj Gori u cjelini, saopštio je juče premijer Duško Marković nakon obilaska gradilišta u Kumboru. On je juče sa ministrima obišao gradilište u Kumboru i izrazio zadovoljstvo radovima i činjenicom da Crna Gora dobija još jedan svjetski brend i prestižni rizort najviše klase u kojem će, kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose s javnošću, već kraja ove godine raditi više od 1.000 ljudi.

ZAŠTIĆENE GOVEĐA PRŠUTA I STELJA

Crnogorska goveđa pršuta i crnogorska stelja novi su proizvodi koje je Crna Gora zaštitila, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Time su se ova dva proizvoda pridružila njeguškoj pršuti i pljevaljskom siru na listi zaštićenih oznakama kvaliteta na nacionalnom nivou.

MMF nastavlja da pomaže

Međunarodni monetarni fond (MMF) spreman je da nastavi da pomaže Crnoj Gori na planu daljeg unapređenja fiskalne i finansijske stabilnosti, kazao je zamjenik izvršnog direktora te finansijske institucije Ričard Dornboš.

Dan

Za četiri zaposlena dobili 3,8 miliona subvencija

Da je korist države i lokalnih zajednica od izgradnje malih hidroelektrana (mHE) zanemarljiva u odnosu na ogromnu zaradu privatnih investitora, najbolje pokazuje primjer firme “Hidroenergija Montenegro iz Berana, koja je na području te opštine do sada sagradila šest hidroelektrana, ocijenili su iz Istraživačkog centra MANS-a.

Uložili 32 miliona

Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine godinama ulaže vanredne napore u njeno stabilno funkcionisanje, saopštili su iz Atlas grupe i dodali da je do sada, kroz investicije i održavanje redovnog funkcionisanja, u tu zdravstvenu ustanovu uloženo preko 32 miliona eura.

Turci napravili 12 miliona minusa

Revizorska kuća KPMG dala je mišljenje sa rezervom na finansijske iskaze Port of Adrije (POA) za 2017. godinu. Revizijom je utvrđeno da je u prethodnim godinama, nakon promjene vlasničke strukture u novembru 2013. godine, društvo odredilo nadoknadivu vrijednost nekretnina, postrojenja i opreme što je na taj dan ukazalo na obezvređenje nekretnina, postrojenja i opreme u iznosu od 27 miliona.

Pobjeda

Portonovi otvara 700 radnih mjesta

Očekujemo da će završetkom rizorta Portonovi biti otvoreno više stotina radnih mjesta i da ćete imati najekskluzivniju klijentelu koja će Crnoj Gori donositi ne samo novac, nego i novu vrijednost u pogledu znanja i sposobnosti upravljanja resursima i potencijalima, rekao je premijer Duško Marković nakon obilaska kompleksa Portonovi u Kumboru.

Zbog neplaniranih troškova rezerve uvećane 16 miliona

Rebalansom budžeta za ovu godinu budžetska rezerva je povećana sa 13 na 29 miliona eura zbog neplaniranih troškova, objasnilaje juče državna sekretarka u Ministarstvu finansija dr Nina Vujošević članovima Zakonodavnog odbora Skupštine. Drugim rebalansom u ovoj godini, o kojem će uskoro raspravljati parlament, kako je navela, izdaci tekućeg budžeta se umanjuju za 43 miliona eura, državnih fondova se uvećavaju za 24,6 miliona, rezervi za 16,6 miliona…

Barska plovidba platila dva miliona rate za brodove

Barska plovidba uplatila je u ponedjeljak kineskoj Eksim banci prvu ratu od 2,01 miliona dolara glavnice i kamate po osnovu kredita za kupovinu brodova “Bar i “Budva. Taj iznos je, kako je saopšteno iz kompanije, obezbijeđen iz sredstava preduzeća, a uplata je realizovana sa računa NLB i Hipotekarne banke. Time je Barska plovidba izmirila sve ovogodišnje obaveze Eksim banci, jer je u januaru platila kamatu od 474.000 dolara. Sljedeća rata dospijeva 21. januara naredne godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *