Internet-marketing: Programi koji će vam sačuvati posao

Dodajte komentar

Resurs koji je uvjek neophodan, a kog nikada nema dovoljno jeste vrijeme. Struka u kojoj je vrijeme od presudnog značaja zasigurno je marketing, a posebno onaj koji se odvija na internetu. Ovo je lista od nekoliko alata koji će vam svakako pomoći da poslove završite na jednostavniji način i da dobijete na vremenu

Google Keyword Planner

Ukoliko pokušavate da napravite kvalitetan plan komunikacije za klijenta i da povećate broj posjeta ka njegovom sajtu, sigurno ćete se prvo okrenuti Google-u. Vaš prvi poriv biće da istražite šta je to što ljudi najčešće pretražuju u vezi sa tim brendom i kako da se pozicionirate na što višem mjestu na listi rezultata.

Kako ne biste sami kucali upite u polje za pretragu, učinite to kao profesionalac – koristite keyword planner, koji će vam automatski izlistati koji pojmovi, fraze i upiti su najčešći kada je reč o istraživanju teme kojom se vaš brend bavi. Isprobajte ovaj alat i bićete oduševljeni njegovim mogućnostima.

SpyFu

Ono što je zanimljivo svim oglašivačima jesu softveri koji prate svaki korak vaše konkurencije. Slično kao i keyword planner i spyFu vam takođe nudi odgovor na pitanje šta vaša ciljna grupa pretražuje.

Međutim, korak dalje koji pravi ovaj alat jeste detaljna pretraga svih podataka o vašoj konkurenciji, odnosno, obavještenje o tome gdje su se sve, u kom kontekstu i kom obliku pojavili na internetu u prethodnih 11 godina. Drugim riječima, imaćete apsolutni uvid u faktore koji su uticali na rast i pad prodaje kod vaših „suparnika”. Ove informacije vam mogu biti od ključnog značaja za postavljanje sopstvene strategije.

Pixlr

Kada nemate dizajnera pri ruci, niste vični Photoshopu, a morate da dizajnerski posao završite hitno, iskoristite Pixlr. Ovaj program možete da pokrenete sa bilo kog računara ili čak i onlajn, ukoliko vam to više odgovara. Ne morate čak ni da pravite nalog, već potpuno besplatno možete da uređujete i fotografije ili da kreirate jednostavniji dizajn koji vam je potreban za post na Fejsbuku (Facebook) ili za bilo koju drugu namenu.

Ovaj program takođe možete da instalirate i na svoj telefon, u vidu aplikacije, tako da ćete u svakom trenutku imati dizajnersku podršku.

HootSuite

Ukoliko se bavite marketingom na internetu, sigurno imate naloge na većini društvenih mreža. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn – nekada previše vremena potrošite samo dok se ulogujete na svaki od ovih naloga. Hootsuite vam rješava taj problem u dva klika jer vam na jednom mjestu nudi sve vaše naloge, pruža alate za upravljanje sadržajima i praćenje komunikacije, a uz to, kreira izvještaje koje možete da tumačite radi daljeg prilagođavanja komunikacije.

Telegraf

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *