Erste grupa osvojila Euromoney nagradu “Najbolja banka CIE za korporativnu odgovornost”

Erste Grupa je dobitnica nagrade “Najbolja banka centralne i istočne Evrope za korporativnu odgovornost”, koju dodjeljuje Euromoney, jedna od vodećih finansijskih publikacija.

Euromoney je u okviru godišnje dodjele Nagrada za izuzetnost u 2018. pohvalio Erste Grupu za sprovođenje regionalnog programa socijalnog bankarstva, koji nastoji da osnaži i finansira društvene biznise u CIE i zadovolji potrebe grupa kojima su nedostupne tradicionalne bankarske usluge. “Banka je postala rješenje za mnoge u regionu”, ističe Euromoney i pominje “posvećenost Erste Grupe svojim zajednicama” kao osnov za dodjelu Nagrade za korporativnu odgovornost.

“Euromoney nagrada predstavlja priznanje naporima koje smo uložili u razvoj socijalnog bankarstva u CIE”, rekao je Peter Surek, šef Socijalnog bankarstva u Erste Grupi. “Naše razumijevanje socijalnog bankarstva ide dalje od društveno odgovornog poslovanja, ukorijenjeno je u našoj istoriji od osnivanja i uključuje integraciju ovih napora u naš širi fokus na promovisanju prosperiteta i podsticanju preduzetništva u regionu”.

Od zvaničnog pokretanja programa socijalnog bankarstva u 2016. godini, Erste Grupa je finansirala oko 2.000 novih preduzetnika (startupova) i skoro 400 neprofitnih organizacija i društvenih biznisa usmjerenih na pokretanje društvenih promjena. Osim toga, bankarska grupa je preko svoje mikrofinansijske podružnice Good.Bee u Rumuniji plasirala skoro 10.000 mikrokredita vrijednih više od 70 miliona EUR, uglavnom poljoprivrednicima.

Zahvaljujući ovom socijalnom bankarstvu, otvoreno je više od 4.000 radnih mjesta širom regiona.

Euromoney ističe Erste Grupu kao “šampiona u različitosti i inkluziji, kako unutar same institucije, tako i među svojim klijentima i zajednicama”.

Check Also

Otvoren Ski centar Kolašin 1600 (video)

Premijer Duško Marković, poručio je danas na svečanom otvaranju Ski centru Kolašin 1600 da će …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *