Luka Bar: Za pola godine 600 hiljada eura profita

Zbog intenzivnijih radova na autoputu Bar Boljare povećan je pretovar cementa u odnosu na prethodnu godinu za 67 odsto ili 66.812 tona. Povećana proizvodnja u KAP-u uticala je na veći pretovar glinice za 8.256 tona. Povećanje kod pretovara jalovine je 4.812 tona, a kod starog željeza 633 tone, rekao je izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović u intervjuu Pobjedi.

Od ove godine u AD Luka Bar, istakao je, vrši se pretovar lužine, a ponovo se počelo sa pretovarom petrolkoksa. Među tečnim teretima veći pretovar imaju avio gorivo za 41 odsto ili 5.941 tonu i dizel eko za šest odsto ili 3.864 tona.

“U toku je izrada finansijskih izvještaja za prvih šest mjeseci 2018. i očekivani rezultat je dobit od preko 600 hiljada eura”, rekao je Franović.

Luka Bar planira i proširenje kapaciteta.

“U skladu sa principima razvoja luka, nakon optimizacije stepena iskorišćenosti postojećih kapaciteta, neophodno je pristupiti njihovom proširenju. U tom smislu je razrađen plan investiranja u lučku infrastrukturu, suprastrukturu i pokretnu mehanizaciju sa ciljem intenziviranja robnih tokova ka i od Luke Bar. Prva faza plana podrazumijeva ulaganja od cca 10 miliona eura, a procedure realizacije pojedinačnih investicija će se inicirati u momentu kada detaljne analize potvrde opravdanost ulaganja sa svih značajnih aspekata”, kazao je on.

Luka Bar se vratila na tržište Vojvodine.

“Veoma sam zadovoljan što će se žito vratiti u Luku Bar, nakon višegodišnje pauze. Imamo kapacitete da odgovorimo potrebama tog posla, naš silos za žitarice je u odličnom stanju, što je zaključila i tehnička ekipa naših poslovnih partnera iz Srbije prilikom posjete LB. Nakon nekoliko sitnih intervencija na traci silosa, spremni smo da primimo prve količine žitarica”, zaključio je Franović.

Check Also

Erste banka inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje

Erste banka je inovirala gotovinske i kredite za refinansiranje postojećih kratkoročnih i srednjoročnih obaveza u …

One comment

  1. imajuci u vidu kakvi su nelegalni izvjestaji na kraju 2017-e godine, a koji su takodje u kalkulativnom plusu izmisljene preocjene, onda su sve ove press vijesti mnogo vise od psot istine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *