8 impresivnih slika najboljih marketinških kampanja prema “Cannes’ Gallery of Standout Work”

Dodajte komentar

Cannes, Francuska – svake godine, na „Cannes Lions Festivalu“ dobijemo prikaz vizualno najbolje ocjenjenih vizuala u marketinškim kampanjama. Ovo su 8 najboljih bez nekog posebnog poretka.

Block out the Chaos
U ovoj sjajnoj ilustraciji, JBL reklamira svoje slušalice sa jako dobrom izolacijom zvuka u kojem glavni lik u sredini se uspješno izdvaja iz haosa:

Switch Off
Telekomunikacioni operaer iz Čilea pokušava da natjera svoje korisnike da odlože telefone i uživaju u životu bez smetnji.

Peace you
Ovaj poster iz 2017. godine šalje duboku poruku. „Srednji prst“ inače ružan gest, na ovoj slici kroz dva pripadnika različitih rasa skalapa znak mira.

Shake
Heinz želi da ne zaboravite da promiješate svoj ketchup!

Lyric Opera
Lyric Opera u Chicagu pristupa operi na nekonvencionalan način pokazujući ovom ilustracijom da je ta vrsta umjetnosti – bezvremenska.

Sorry
Ova hrabra kampanja kompanije „AEFI Flowers“ pokazuje žene djelimično pokrivene cvijećem kako bi sakrile ozlijede od nasilja. Ideja kampanje bi bila da cvijeće koje simbolizuje izvinjenje ne može biti kompenzacija za nasilje, jer za nasilje nad ženama nema izvinjenja.

Adolf’s Online Strategy
Naglašavajući kako opasne mogu biti društvene mreže, neprofitna organizacija Gesicht Zeigen! Je izradila vizual sa planom rada za društvene mreže za Hitlerovu desnu opciju.

Peace Briefs
Ovaj vizual upozorava na jedan od gorućih rasnih problema u Americi – nasilje i tretman američkih policajaca nad stanovništvom tamne puti u SAD-u.

PoslovniPuls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *