Montenegro Airlines odustao od čarter letova prema Teheranu i Amanu

Dodajte komentar

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines odustao je od ljetošnje serije čarter letova prema Teheranu i Amanu, navodi se u Planu pripreme ljetnje turističke sezone, ali nije naveden konkretan razlog odustajanja.

“Odustajanje od serije čartera prema Teheranu i Amanu, uslovilo je i promjenu plana. U periodu jun-septembar 2018. godine, planirano je da Montenegro Airlines realizuje ukupno 342 leta i u istom periodu preveze cca 25.000 putnika. Na taj način planirano je da kompanija realizuje 92 leta više, i da u istom periodu preveze cca 8.800 putnika više, sve u odnosu na isti period prethodne godine”, piše u Planu.

Flota Montenegro Airlinesa je 14. aprila 2018. godine pojačana za avion tipa Boeing B737- 500, kapaciteta od 126 sjedišta, zakupljenog od evropskog operatora “AirX Charter ltd“ sa Malte. Ugovoren je angažman do kraja septembra 2018. godine.

MA je u prve dvije sedmice juna prevezao 31,86 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 12 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Nacionalni avio prevoznik je ostvario u prvom kvartalu 1,25 miliona eura bolji poslovni rezultat nego u istom prošlogodišnjem periodu, što je najbolji ostvareni rezultat u posljednjih pet godina.

(Analitika)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *