Otkup preostalih akcija Rudnika do 6. jula

Dodajte komentar

Akcionari Rudnika uglja Pljevlja koji nijesu ponudili Elektroprivredi Crne Gore EPCG da otkupi njihove akcije moći će to da urade do 6. jula, objavila je državna energetska kompanija.

Riječ je o vlasnicima preostalih 3,22 odsto akcija Rudnika uglja koji će svoje dionice u pljevaljskom preduzeću moći da prodaju EPCG u narednih 15 dana, po cijeni od po 6,4 eura. EPCG je do sada otkupila 96,78 odsto akcija Rudnika.

Odluku o pokretanju postupka dobrovoljne javne ponude za preuzimanje Rudnika uglja donijela je Skupština akcionara EPCG sa 89 odsto glasova 28. marta ove godine. Ta kompanija se obavezala da otkupi sve akcije Rudnika, njih 5.064.443, po cijeni od 6,4 eura po dionici čiju procjenu je izvršila beogradska konsultantska kuća Delloit, pišu Dnevne novine.

Međutim, postupak preuzimanja dionica pljevaljskog preduzeća stopirala je dva puta sutkinja Privrednog suda Nataša Bošković, prvi put svega nekoliko sati prije isteka roka za davanje prodajnih naloga u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA). Odluku o poništenju i donošenju privremen mjere zabrane kupovine akcija RUP-a tražio je manjinski akcionar EPCG Vasilije Miličković.

Međutim, prošle nedjelje Vijeće Privrednog suda preinačilo je rješenje sutkinje i odbilo kao neosnovan predlog za određivanje privremene mjere zabrane kupovine RUP-ovih dionica.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *