Prikupljen novac, Nina Bošković odlazi na Oksford

Dodajte komentar

Podgoričanka Nina Bošković ipak odlazi na Oksford! Preostali iznos novca u visini od 20.300 eura doniraće Hipotekarna banka, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji. Rok za potvrdu fakultetu da ima potrebna sredstva ističe danas, a u zadnji čas ostvarenju Nininog sna je doprinijela Hipotekarna banka. Napokon, iznos od 43.000 eura, koliko košta školovanje na ovom koledžu, je prikupljen pa će ova djevojka nastaviti usavršavanje na master studijama kliničke embriologije jednog od najprestižnijih fakulteta.

“Hipotekarna banka se trudi da prepozna prave vrijednosti. Nina je primjer kako prave vrijednosti uvijek nađu pravo mjesto. Najbolja studentkinja prirodno matematčkog fakulteta primljena na master studije na Oksfordu sad može da se posveti samo učenju. Vjerujemo da će i tamo biti najbolja i da će ostvariti svoju želju da znanje koje će tamo steći iz kliničke embriologije primjenjuje u Crnoj Gori“, kazala je direktorica marketinga Ana Ristić.

Iako je do posljednjeg trenutka Ninin odlazak na Oksford bio neizvjestan zbog velike sume novca koju je trebalo prikupiti, zahvaljujući donatorima san ove Podgoričanke se ostvario.

„Presrećna sam. Hipotekarna banka ovim pokazuje da je zaista posvećena ovom društvu. Vjerujem da su svi njeni klijenti ponosni što su dio banke koja pomaže drugima. Daću sve od sebe da opravdam povjerenje, da iskoristim priliku za učenje na najprestižnijem svjetskom univerzitetu i da svoje znanje primjenjujem u Crnoj Gori“, kazala je Nina Bošković.

Pored Hipotekarne banke koja je izdvojila polovinu sredstava za školovanje, Nini je pomogla kompanija „Vezuv Volcano“ koja je donirala 10.000 eura plus mjesečno po 500 eura za godinu, Zapad banka 2.000, Monteput 500 eura, Vlada 10.000 eura.  

Podsjećamo, Nina Bošković je proglašena za najbolju studentkinju Prirodno – matematičkog fakulteta. Na master studije kliničke embriologije na Oksfordu je primljena među 13 najboljih kandidata.

FOS Media

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *