Blagota Radović

Zetagradnja kupila plac Gorice

Građevinska kompanija Zetagradnja, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića kupila je za 1,1 milion eura 7.844 kvadrata zemljišta sa ostacima ruinirnih starih poslovnih objekata, od Građevinskog preduzeća Gorica. Zemljište se nalazi na izlazu iz Podgorice, pored diskonta “Laković”, duž puta prema Baru.

Ponuda je otvorena u petak, a stečajni upravnik Gorice Dragan Smolović juče je donio odluku o izboru ponuđača i zaključenju ovog posla. Zetagradnja je ranije od istog preduzeća kupila tri placa, a kompanija Laković jedan.

Smolović je juče potvrdio “Vijestima” da su sve obaveze Gorice u stečaju sad pokrivene te da će akcionarima od ove transakcije ostati dio novca za isplatu. Prethodno je Zetagradnja uplatila depozit na ime jemstva u iznosu od 110.000 eura.

“Za prodaju je još ostao plac 3.100 kvadrata u Podgorci (kod Elevatora), oko 1.700 kvadrata zemljišta kod hotela Podgorica, kao i plac u Bečičima površine 4.800 kvadrata. Akcionarima Gorice u stečaju biće podijeljen novac prihodovan od prodaje ovih preostalih nepokretnosti”, objasnio je Smolović.

Gorica je u stečaju od januara 2012. godine, a uslov za izmirenje oko pet miliona eura obaveza prema radnicima i ostalim povjeriocima bilo je priznanje svojine nad nekoliko vrijednih placeva u Podgorici, na ovoj istoj lokaciji, u Ulici 4. jula, na Zabjelu.

Apelacioni sud potvrdio je u cjelosti, u prvoj polovini 2016. presudu Privrednog suda kojom je odbijen tužbeni zahtjev Glavnog grada, a kojim je traženo da se utvrdi kao vlasnik placa površine 25.117 kvadrata, koje je, inače, bio u vlasništvu Građevinskog preduzeća Gorica.

Ovaj maratonski sudski postupak koji je najprije bio u Osnovnom sudu trajao je punih 17 godina. Prethodno je Apelacioni sud dva puta ukidao prvostepenu presudu u korist Gorice, a potom je u cjelosti potvrđena.

Vijesti online

Check Also

Skupština akcionara CGES krajem juna o raspodjeli dobiti

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), na kojoj će biti razmatrana odluka o raspodjeli prošlogodišnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *