Objavljena lista o kvalitetu puteva u svijetu: Crna Gora na 88. mjestu

Dodajte komentar
Ilustracija

Prema globalnom izvještaju o konkurentnosti za 2017. i 2018. godinu, u kome je objavljen rejting kvaliteta svjetskih puteva, Crna Gora se našla na 88. mestu u konkurenciji 137 zemalja.

Prema podacima izvještaja, tri najbolje rangirne zemlje su Ujedinjeni Arapski Emirati, Singapur i Švajcarska, sa ocjenama 6,4 (UAE) i 6,3 druge dvije, prenosi Sputnjik.

Među prvih 10 nalaze se i Hongkong, Holandija, Japan, Francuska, Portugalija, Austrija i SAD.

Najgore rangirana zemlja je Mauritanija, čiji su putevi ocijenjeni sa dva poena. Među 10 najlošije rangranih zemalja nalaze se i Kongo, Haiti, Madagaskar, Gvineja, Jemen, Paragvaj, Ukrajina, Mozambik, Moldavija i Nigerija.

Prema ovom izveštaju, najbolje puteve u regionu ima Hrvatska, koja zauzima 19. poziciju i ocijenjena je sa 5,5, a potom Slovenija koja se nalazi na 51. mjestu, sa ocjenom 4,4. Putevi Crne Gore ocijenjeni su sa 3,5 poena, pa se tako ova zemlja našla na 88. poziiciji. Srbija je na ovoj listi zauzela tek 100. mjesto, sa ocenom 3,2, a najlošije rangirana zemlja iz regiona je Bosna i Hercegovina koja se nalazi na 109. mjestu sa ocenom tri.

Cijelu listu i podatke za svaku zemlju posebno možete pronaći OVDJE.

Izvor: Telegraf

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *