Predsjedniku Privredne komore uručena nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”

Dodajte komentar

Na svečanosti održanoj u velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici 31. maja 2018. godine, u okviru Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i turizma, dodijeljena su priznanja najuspješnijim preduzećima, institucijama i pojedincima. Priznanje nosi naziv “Kapetan Miša Anastasijević”, po uglednom trgovcu, dobrotvoru i zadužbinaru, pioniru srpskog preduzetništva iz 19. vijeka i dodjeljuje se već 18 godina. Organizatori svečanosti su Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu,  Univerzitet u Beogradu, Privredna komora Srbije i RTV Vojvodina.

Predsjedniku Privredne komore Crne Gore Vlastimiru Goluboviću nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” uručena je za unapređenje prekogranične saradnje.

U obrazloženju nagrade se navodi da predsjednik Golubović više od 20 godina, aktivnim radom u organima Komore, najprije kao predjsednik Odbora za trgovinu, a zatim u dva mandata sa pozicije predsjednika Skupštine, kao i kroz sopstveni biznis, radi na unapređenju privrednih veza u regionu, a posebno sa Vojvodinom. Privredna komora Crne Gore uspješno baštini regionalnu saradnju doprinoseći eurointegracionim procesima na Zapadnom Balkanu, a Golubović je u relativno kratkom periodu od preuzimanja dužnosti predsjednika Komore pokazao posvećenost očuvanju ove uloge.

Nakon petogodišnje pauze crnogorski privrednici su, u organizaciji Privredne komore, nastupili zajednički na jedinstvenom štandu Novosadskog sajma. Najznačajnije aktivnosti koje su realizovane u ovom periodu odnose se na organizovanje poslovnog foruma u Novom Sadu i davanje doprinosa na unapređenju saradnje između Ministarstva finansija Srbije, odnosno Uprave za slobodne zone sa crnogorskim državnim organima i privrednicima.

Predsjednik Golubović, crnogorski konzul Miodrag Kankaraš, državni sekretar crnogorskog Ministarstva turizma Damir Davidović, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v.d. direktora Regionalne Privredne Komore Sjevernobačkog upravnog okruga Slobodan Vojinović, prisustvovali su otvaranju Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i turizma, nakon čega su obišli izlagače.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *