Audi uskoro predstavlja Q8

Dodajte komentar

Njemački proizvođač objavio je dizajnerski crtež novog SUV modela i najavio pet videa kroz koje će postepeno otkrivati detalje automobila uoči zvanične premijere zakazane za jun.

Audi je najavio sportskiju verziju modela Q7 početkom 2017. godine, kada je na sajmu automobila u Detroitu predstavljen i Q8 koncept.

Spekulacije o datumu lansiranja produkcijskog modela traju više od godinu dana, a kompanija je nedavno potvrdila da će se premijera dogoditi u junu.

Audi je ovih dana objavio i prvi dizajnerski crtež modela Q8 na kome je prikazan zadnji dio vozila. Osim toga, proizvođač iz Ingolštata najavio je seriju od 5 video epizoda, od 21. maja do 5. juna, kroz koje će postepeno otkrivati novi model.

Audi Q8 baziran je na MLB Evo mehaničkoj platformi, a očekuje se da osnovnu verziju pogoni četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sa oko 250 konjskih snaga. Za one kojima to nije dovoljno, na raspolaganju je 3.0 V6 sa oko 350 “konja”.

U ponudi će se kasnije naći i plug-in hibrid sa pomenutim 3.0 litarskim šestocilindrašem, koji će u kombinaciji sa elektromotorom isporučivati blizu 450 ks. Hibridna varijanta biće u stanju da pređe 60-ak km isključlivo na elektro pogon, prenosi B92.

U vrhu game biće mjesta za RS Q8, koji bi trebalo da dobije 4.0 twin-turbo V8 sa oko 530 ks.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *