Naslovne strane dnevnih novina za 21. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

OVE GODINE MOŽEMO DOSTIĆI NOVE REKORDE

Kako se bliži ljeto, u Crnu Goru svakodnevno pristiže sve više gostiju iz regiona i svijeta. Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak-Kukavičić za Vikend novine kaže kako je to uvod u još jednu rekordnu sezonu. Da bi do toga došlo, potrudili su se da predstave ljepote i turističke kapacitete naše zemlje na brojnim promotivnim manifestacijama.

Najmlađi će učiti o domaćim proizvodima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će, u okviru Dječjeg proljećnog vikenda, organizovati edukativnu radionicu motivisanu nedavno započetim projektom Kupujmo domaće. Djeca će, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, saditi sjeme, učiti o pčelama i proizvodnji meda, grožđa i vina, kao i o drugim proizvodima po kojima je prepoznatljiva crnogorska poljoprivreda.

PRIHODI INSPEKCIJSKIH ORGANA IZNAD PLANIRANIH

Prihodi budžeta iz izvora inspekcijskih organa realizuju se iznad plana i prošlogodišnjih rezultata, pri čemu je sa nivoa Vlade u velikoj mjeri odgovoreno na izazove povećanja budžetskih prihoda, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodiocima inspekcija. On je, na redovnom sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih organa, kazao da su ukupni ekonomski rezultati dobri.

Dan

Kinezima ne daju dozvolu za dio trase

Ministarstvo održivograzvoja i turizma (MTOR) odbilo je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju poddionice 4.4.2 autoputa otvorena trasa Bar-Boljare, na prioritetnoj dionici Smokovac-Mateševo, na području katastarske opštine (KO) Mateševo, opština Kolašin. Zahtjev za izdavanje dozvole je podnijelo Ministarstvo saobraćaja jer je Vlada investitor projekta, dok radove izvodi kineski CRBC. Dozvolu su tražili 19. decembra, odnosno prije četiri mjeseca.

Pobjeda

Prvu ratu 68,9 miliona država isplaćuje 1. maja

Ugovorom o ubrzanju ,,put opcije, kojije ušao u skupštinsku procedure, predviđeno je da država italijanskoj kompaniji A2A prvu ratu od 68,9 miliona eura plati 1. maja tekuće godine i time otkupi 17,25 miliona njihovih akcija u Elektroprivredi.

EPCG do 4. maja otkupljuje akcije Rudnika uglja

Na Montenegroberzi je juče Elektroprivreda objavila dobrovoljnu ponudu za preuzimanje svih akcija Rudnika uglja po cijeni od 6,4 eura. Ponuda važi do 4. maja do 16 časova. Rudnik ima 5.064.443 akcije, od čega italijanska A2A ima 39,4 odsto, država 31,1, Aco Đukanović 11,1, ostala fizička lica 16,2, a druga pravna lica dva odsto.

Katari diar gradi hotelski kompleks sa pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja izdaloje pet građevinskih dozvola tivatskoj kompaniji QD Hotel and properti investment Montenegro, čiji je osnivač Katari diar, za izgradnju hotelskog kompleksa sa pet zvjezdica bruto građevinske površine 33,5 hiljada kvadrata, devet rezidencijalnih vila ukupne površine 8,3 hiljade kvadrata, podzemnih garaža bruto površine 4,5 hiljada kavadrata, pomoćnih objekata, saobraćajnica i prateće infrastrukture.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *