Naslovne strane dnevnih novina za 11. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Investitori iz Bakua obilaze Luštica Bay

Grupa investitora u oblasti nekretnina iz Azerbejdžana ovog ljeta će posjetiti Lušticu Bay i Crnu Goru u cilju promotivnih napora i aktivnosti kompanije na crnogorskom tržištu, saopšteno je iz Luštica Development-a. Predstavnica te kompanije Slavica Milić kazala je da je projekat Luštica Bay predstavljen grupi potencijalnih partnera i investitora, kupcima nekretnina, kao i predstavnicima medija u sklopu samostalnog događaja specijalno organizovanog za Lušticu Bay.

CBCG nagrađuje najbolje

Centralna banka (CBCG) dodijeliće danas godišnje nagrade za najbolji doktorski, magistarski i diplomski rad. Godišnja nagrada, koja se na dan CBCG tradicionalno dodjeljuje od 2007. godine, sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 eura za najbolji diplomski, 3.000 za najbolji magistarski i 4.000 eura za najbolji doktorski rad. Plakete i novčane nagrade če uručiti guverner CBCG Radoje Žugić.

Spoljnotrgovinski deficit porastao na 1,93 milijarde

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prošloj godini iznosila je 2,68 milijardi eura, što je 12 odsto više nego u istom periodu 2016, pokazuju konačni podaci koje je objavio Monstat. Izvezeno je robe u vrijednosti 371,5 miliona eura, a uvezeno šest puta više 2,3 milijarde eura. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 16,1 odsto, pa je trgovinski deficit iznosio 1,93 milijarde eura.

Dan

Blokirali radove na autoputu

Uzurpacijaprivatne imovine porodice Vujisić u mjestu Jabuka kod Mateševa zbog potreba izgradnje autoputa Bar-Boljare nastavlja se od strane izvođača radova kompanije CRBC, tvrdi Zdravko Vujisić. Poslednjih dana, kako je kazao, uzurpacija dostiže kulminaciju, pa su on i njegova sestra izašli na lice mjesta i juče stopirali radove.

Profit 125,9 hiljada eura

Ulcinjsko hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Albatros završilo je prošlu godinu sa neto dobitkom od 125,9 hiljada eura, za razliku od 2016. godine kada je zabilježen gubitak od 58,9 hiljada eura. Poslovni prnhodi kompanije na kraju decembra bili su 22,6 odsto veći nego u uporednom periodu i iznosili su 743,2 hiljade eura. Poslovni rashodi Albatrosa porasli su 12,6 odsto na 754,99 hiljada eura.

Uvećali imovinu za 110 hiljada

Firma BB hidro, čiji je suvlasnik Blažo Đukanović, uvećala je u 2017. godini vrijednost nekretnine i opreme za preko 110 hiljada eura, pokazuju finansijski iskazi te firme. BB hidro ima dvije koncesije za izgradnju mini-hidroelektrana (mHE) u ogaptini Kolašin, ali je još u fazi prikupljanja potrebnih dozvola za njihovu izgradnju.

Pobjeda

Ne znaju gdje ide dividenda

Do sada nije bilo reagovanja poreskih obveznika koji isplaćuju dividende daje došlo do dvostrukog oporezivanja, kazali su Pobjedi iz Ministarstva finansija. Vlada, odnosno Ministarstvo finansija u ovoj godini planira izmjene Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kako bi ga uskladila sa evropskim i zajedničkim sistemom oporezivanja za matične i zavisne kompanije u različitim državama članicama. – Isplatioci dividendi podnose izvještaj o obračunatom porezu na dividende, ali se ne vode podaci o primaocu prihoda. Zbog toga ne raspolažemo podacima u koje se sve zemlje uplaćuje dividenda rečeno je iz Ministarstva.

Marina Bar u plusu 322.400 eura

Marina Bar je prošlu godinu završila u plusu od 322.426 eura, što je blizu 140 hiljada eura lošiji rezultat nego godinu ranije. Prihod je bio 1,2 miliona, a rashod 823.325 eura.

Danas uručivanje nagrada

Centralna banka dodijeliće danas godišnje nagrade za najbolji doktorski, magistarski i diplomski rad. CBCG svake godine na dan ove vrhovne monetarne institucije dodjeljuje nagrade. Nagrade će ovogodišnjim dobitnicima uručiti guverner dr Radoje Zugić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *