Deloitte stoji iza svoje procjene akcija RUP-a

Dodajte komentar

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte reagovala je na organizacije i pojedince koji sumnjaju u tačnost i pouzdanost elaborata o fer vrijednosti akcija Rudnika uglja Pljevlja (RUP), procijenjenih na po 6,4 eura.

U posljednje vrijeme, kako su ukazali, u javnosti se na neprofesionalan način dovodi u sumnju integritet, nezavisnost i kvalitet usluga njihove kompanije.

“Ovim putem obavještavamo javnost i poslovne krugove u Crnoj Gori da naša kompanija jasno i nedvosmisleno stoji iza kvaliteta, nezavisnosti i integriteta profesionalnih usluga pruženih prilikom izrade elaborata o fer vrijednosti akcija RUP-a. U skladu sa zakonima Crne Gore razmotrićemo sva dostupna sredstva kako bismo zaštitili naše ime i našu reputaciju”, saopštili su iz Deloitte-a.

Ta kompanija je regovala zbog informacija da je njihova studija o procjeni akcija RUP-a, koju je Elektroptrivreda Crne Gore ranije usvojila, nepotpuna, te da nije zasnovana na podacima koji su od presudnog značaja za procjenjivanje vrijednosti RUP-a. Među greškama za kvalitetnu analizu se navodi i to što u obzir nijesu uzeti cijena struje i vrijednost Termoelektrane Pljevlja, kao i da se nijesu smjele praviti projekcije na osnovu pretpostavki da će se graditi drugi blok.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *