”Starbucks” daje 10 miliona dolara za novi dizajn šoljica za kafu

1 komentar

Američki lanac kafića “Starbucks” nudi deset miliona dolara za ideju za novi dizajn šoljica za kafu, koje će se lakše reciklirati.

Šoljice za kafu su noćna mora za životnu sredinu. Iako se izrađuju od kartona, unutrašnji dio šoljice presvučen je tankim slojem plastike da bi se što bolje zadržala toplina i spriječilo curenje. Međutim, upravo taj sloj plastike čini šoljicu nezgodnom za recikliranje i potrebno je čak 20 godina da bi se šoljica raspala, prenosi CNN.

“Svake godine se u svijetu distribuira oko 600 milijardi takvih šoljica, dok je naših sigurno oko šest milijardi”, saopštili su iz “Starbucks”-a dodajući kako već neko vrijeme rade na ovom problemu, ali bezuspješno.

Upravo zbog svojih neuspješnih pokušaja, kompanija je objavila novo takmičenje za šoljicu sa unutrašnjom oblogom od biljnih vlakana, koja može da spriječi curenje vruće tečnosti.

”Niko nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima i kašnjenjima”, izjavila je Colleen Chapman iz “Starbucks”-a, dodajući da se nada da će ovo takmičenje napokon dati rezultate.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *