Traže brod za Bar-Bari, linija najkasnije do kraja aprila

Dodajte komentar

U Barskoj plovidbi se nadaju da će se linija između Crne Gore i Italije trajektom Bar Bari uspostaviti najkasnije do kraja aprila. U toj kompaniji rade na nabavci adekvatnog broda za tu namjenu. Stručna ekipa je upravo ovih dana u Egiptu, gdje vrši pregled jednog broda kako bi utvrdili da li odgovara potrebama Barske plovidbe. Podsjećamo da je linija ukinuta 1. decembra, nakon što je istekao ugovor barske kompanije i hrvatske Jadrolinije.

“Barska plovidba konstantno prati tržište polovnih brodova u cilju nabavke feribota koji bi svojim karakteristikama zadovoljio potrebe linije Bar Bari. Nažalost, do sada nijesmo prepoznali adekvatan brod, koji bi svojom dužinom, gazom, kapacitetima i tehničkim uslovi ma odgovarao i koji se cijenom uklapa u mogućnost kompanije da iz sopstvenih sredstava i putem kredita obezbijedi fi nansiranje te nabavke. Stručna ekipa je upravo ovih dana u Egiptu gdje vrše pregled jednog broda, kako bi se utvrdilo da li svojim tehničkim stanjem odgovara našim potrebama”, rekao je Anteni M predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe Ljubomir Kočović.

On je rekao da će se, ukoliko se blagovoremo ne pronađe adekvatan brod, ići na varijantu saradnje sa nekim poslovnim partnerom. U tom slučaju će prednost, prema riječima Kočovića, imati dosadašnji poslovni partner, hrvatska kompanija Ja drolinija, koja je prošle godine obavljala prevoz putnika i vozila na liniji Bar-Bari.

“Ali, nastojaćemo da postignemo bolje komercijalne uslove u odnosu na prethodnu godinu”, napomenuo je Kočović.

Barska plovidba je, kako kaže, zainteresovana za saradnju i sa drugim kompanijama koje bi eventualno bile spremne da ponude kvalitetnije uslove.

“Radimo na tome da se linija između Crne Gore i Italije uspostavi što prije, a nadamo se da će to biti najkasnije do kraja aprila tekuće godine”, poručio je Kočović.

(Opširnije u Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *