10 najskupljih vila i stanova 2017. godine

Dodajte komentar

Tokom godine koja je za nama, bili smo u prilici da vidimo nevjerovatne luksuzne nekretnine koje su se prodavale širom svijeta.

Od kuće koja se nalazi na Bel Eru i koja je proglašena za najskuplju kuću koja se ikada našla na listi nekretnina u Americi, pa sve do jedinstvenih pethausa koji su bili na prodaju u Singapuru ili 250 godina stare palate koja se prodavala u Engleskoj provinciji – danas ćemo na jednom mjestu predstaviti 10 najlukuznijih nekretnina koje su se prodavale u 2017 godini. Neka od ovih prekrasnih imanja još uvjek nisu prodata zahvaljujući atronomskim ciframa koja se za njih traže.

Bel-Air Pad


Ovo je ubjedljivo najskuplja kuća koja se ikada našla na listi nekretnina za prodaju u Americi. Arhitektonsko čudo nalazi se na Bel Eru i prostire se na 3530 kvadratnih metara, a u pitanju je ultimativni luksuz. Spektakularno imanje se prodaje za $250 miliona i nećete vjerovati šta sve posjeduje – dvije skulpture krokodila u prirodnoj veličini, privatni frizerski salon, SPA centar i čak 21 kupatilo. Kuća posjeduje dva vinska podruma, 5 barova i 10 gostinjskih apartmana, ultra luksuznu teretanu kao i prelijepi spoljašnji paviljon za uživanje. Kao šlag na torti za cijenu ove kuće u garaži dobijate i 10 nevjerovatnih motocikala kao i 12 automobila od kojih su neki Bugatti Veyron, 1936 50K Mercedes Benz i Pagani Huayra.

Il Palmetto


Američki arhitekta švajcarskog porijekla Mauris Fatio je 1930. godine unajmljen kako bi kreirao nevjerovatnu kuću nazvanu Il Palmetto na 5 ari velikom placu u Palm Springsu. Prelijepo restaurirana kuća, sada se nudi na prodaju po cijeni od nevjerovatnih $137 miliona. Inspirisana renesansnim italijanskim palatama kuća posjeduje izrezbarene tavanice, profesionalnu kuhinju, bioskop, salu za bilijar kao i ogroman bazen. Na imanju postoji posebno dizajniran vinski podrum za 20.000 flaša vina i SPA centar za opuštanje.

Wallich Residence Super Penthouse


U srcu Singapura, na vrhu Tanjong Pagar centra se nalazi nevjerovatan penthaus od čak 1900 metara kvadratnih, apsolutne raskoši za život. Penthaus posjeduje 6 spavaćih soba, 6 kupatila kao i nezamislive luksuzne pogodnosti. Super Penthouse, kako se ovo mjesto zove prostire se na više nivoa, tačnije od 62. do 64., sprata ovog nebodera i zapravo je najveća rezidencija u okviru nekog nebodera u Singapuru. Penthause posjeduje čak i bazen, jacuzzi, bar i sobu za zabave. Sve ovo ipak možda ne opravdava paprenu cijenu koja se traži za ovaj penthaus – $78.4 miliona!

Somma Way Villa


Soma Vej je luksuzni dio Los Anđelesa. Ova prelijepa vila prostire se na skoro 3716 kvadratnih metara, nudeći bezbroj luksuznih pogodnosti. Fantastična kuća posjeduje 8 spavaćih soba, 21 kupatilo, 2 bazena, sopstveni teren za basket, kompletan SPA i wellness centar, video nadzor i ako ste pjevačka zvezda- kompletan studio za snimanje. Upotrijebite slobodno i maštu jer za cijenu od $75 samo je nebo granica.

Crystal Pointe


Na obali jezera Taho nalazi se Crystal Pointe-jedinstvena rezidencija od 1500 kvadratnih metara koja je ranije prošle godine ponuđena na prodaju za $75 miliona. Pitate se sigurno šta budući vlasnici dobijaju za taj novac. Kuća se nalazi na samoj litici tik uz obalu jezera, posjeduje i dodatni objekat-kuću za goste kao i jedan apartman za kućepazitelja. Prelijepa rezidencija ima 8 spavaćih soba, 10 kupatila, 13 kamina, i bioskop za 10 osoba. Vinski podrum i garaža za čak 4 automobila, samo su dodatni bonus ovom ultra luksuznom imanju.

Penthaus Tomija Hilfigera u hotelu Plaza


Renomirani dizajner Tomi Hilfiger dao je na prodaju za $ 50 miliona, luksuzni penthaus od 520 kvadratnih metara koji se nalazi u njujorškom hotelu Plaza. Iako se ne vidi baš najbolje na fotografijama, prostrani dupleks za čije je renoviranje kreator izdvojio čak $20 miliona, posjeduje vintidž kamine, murale i skupocjeni mermer kojim je popločana većina prostorija. Luksuzni penthaus posjeduje čak 12 soba, crne lakirane zidove, površine od kornjačinog oklopa, starinska ogledala i pogled na njujorški Central park i Petu aveniju. Stan poseduje i veliku biblioteku kao i bioskopsku salu sa šarmantnim kaminom.

Chateau de Promenthoux


Ukoliko sanjate da se preselite u pravi dvorac onda je ovo možda jedinstvena prilika za vas. Chateau de Promenthoux je spektakularni dvorac iz 19. vijeka koji se nalazi na obali ženevskog jezera. Košta 48 miliona švajcarskih franaka i kompletno je završen davne 1896. godine, kao ljetnja rezidencija sina modnog dizajnera Čarlsa Frederika Vorta. Dvorac se nalazi na placu veličine 9 ari, prostire se na 1300 kvadratnih metara i posjeduje 4 ogromne prostorije za prijem, čak 8 spavaćih soba, 6 kupatila kao i višenamenske kuhinje. Dvorac naravno poseduje i odvojeni smještaj za poslugu. Međutim ništa ne može nadmašiti panoramski pogled na ženevsko jezero.

Montecito Estate


Ukoliko ne možete da se odlučite između doma u planinama ili za onaj kraj okeana, Montecito je idealan odabir za vas. Miks kalifornijske udobnosti i azijskog dizajna, ova kuća od 765 kvadratnih metara nudi lukuzno opremljen enterijer sa tri spavaće sobe, tri kupatila i svim ostalim prestižnim pogodnostima koje možete da zamislite. Kuća naravno posjeduje i bazen kao i prelijepo uređeni vrt.

Benham


Vjerovali ili ne, ovo imanje datira iz 956. godine. Benham je istorijski posjed koji se nalazi u Berkširu u Engleskoj i ponuđeno je na prodaju prošle godine po cijeni od £26 miliona odnosno $33.5 miliona. Jedinstvena kuća ima skoro 2565 kvadratnih metara, a nalazi se u parku od 130 ari koji je uredio još u 18. vijeku renomirani kraljevski pejzažni arhitekta.

Shelter Island Estate


Sigurno mnogi ljudi sanjaju o tome da posjeduju kuću na privatnom ostrvu. Fantastična kuća koja se nalazi na malenom Shelter ostrvu nalazi se usred jednog od najčistijih jezera na svijetu – Montana Flathead. Ovo je takođe najveća privatna rezidencija u Montani sa magično dekorisanim dnevnim sobama, privatnom vinarijom, zatvorenom streljanom, impresivnom teretanom i uređenim površinama kraj jezera. Ova nekretnina je procenjena na $22,750,000.

(LuxLife)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *