Bitcoin izgubio na vrijednosti nakon hakerske krađe Tether tokena

Dodajte komentar

Prema postu koji je osvanuo na oficijalnoj web stranici, Tether je juče pretrpio akciju hakovanja, kojom je uklonjeno preko 30 miliona dolara sa računa Tether Trezora.

Ovaj gubitak je otkriven nakon što su tokeni poslati na neovlašćenu Bitkoin adresu. Prema informacijama na sajtu, Tether preduzima sve moguće radnje, kako bi spriječio dalje poremećaje i promjene stanja u ’trezoru’.

“Juče smo otkrili da su sredstva nedozvoljeno uklonjena iz Tether Trezora, i to kroz zlonamjerne akcije spoljnog napadača. Tether preduzima mjere kako bi se sprečili dalji poremećaji ekosistema”, navodi se.

Na sajtu se takođe navodi da su sve usluge Tether novčanika suspendovane tokom trajanja temeljne istrage koja ima za cilj da utvrdi uzrok hakerskog napada. U međuvremenu, Tether izdaje novu verziju Omni Corea, kako bi spriječio potencijalnog napadača da prebaci sredstva u bilo koji drugi novčanik. Tether ohrabruje sve korisnike da odmah unaprijede svoje Omni Core novčanike u novu zaštićenu verziju.

Kompanija uvjerava korisnike da hakovanje nije imalo uticaja na emisije Tethera:

“Svi Tether tokeni ostaju u potpunosti podržani imovinom u Tether trezoru. Jedini žetoni koji se neće otkupiti su oni koji su ukradeni iz riznice i oni će biti vraćeni u riznicu, nakon što se uvjerimo da su poboljšani protokoli Omni Layer protokola.”

Bitkoin na gubitku nakon hakerskog incidenta

Kao posljedica pljačke i činjenice da je neko probio bezbedjnosne strukture, Bitkoin je doživio veliki pad od 5,4 procenta što je najviše od 13. novembra. Njegova posljenja vrijednost je bila 8.117 dolara. Ovo je samo jedan u nizu napada i pokušaja otimanja kriptovaluta. Prije mjesec dana je Bitcoin Gold pretrpio niz DDoS napada, a to je samo jedan od mnogih pokušaja krađe i destabilizacije kriptovaluta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *