Planiraju drugi hotel u Njivicama

Dodajte komentar

Hotel “Rivijera” u Njivicama, kojije u avgustu kupila kotorska firma “Montenegro hotels”, vlasništvo Branka Ćupića, biće ponovo otvoren za narednu sezonu.

Počela je adaptacija postojećih objekata, a planira se izgradnja novog sa 220 smještajnih jedinica, koji će imati pet zvjezdica.

Inženjer građevine Damir Begović, stručni konsultant za kompletan projekat, tvrdi da je u toku realizacija višemilionske investicije.

“Investitor je krenuo u kompletnu rekonstrukciju vila “Stela, “Venera i “Kometa, koje su prilično devastirane. Potrebno je uraditi konstruktivno ojačavanje i sanaciju terena. Utvrđeno je da se objekat koji je najbliži moru ne isplati sanirati i odlučeno je da se on sruši”, rekao je Begović i istakao da se završava projekat za novi hotel, čija bi gradnja trebala da počne ubrzo.

“Stigle su glavne smjernice iz Španije, urađen je raspored soba, dizajn, zatvoreni i otvoreni bazeni, sportski tereni i slično”, kaže Begović i podsjeća da je Ćupić suvlasnik u Iberostaru, koji ima hotel u Bečićima, a nosilac je projekta u Njivicama.

Jedan od najvažnijih momenata, objašnjava, je izgradnja nove saobraćajnice od hotela prema Konfinu, koja je previđena planom.

“Investitor ima obećanje da će brzo dobiti dozvole, jer tu već postoji hotel. Za sanaciju terena smo dozvolu obezbijedili prije deset godina, kada je prethodni vlasnik stabilizovao jedno od najvećih klizišta na našem prostoru, ali ni to nije u potpunosti završeno, kao ni rekonrtukcija postojećih objekata“, objasnio je Begović.

Dodao je da će hotelska plaža biti uređena u skladu sa standardima, a da će objekti u okviru kompleksa biti povezani pasarelama. Očekuje se da će planiranim poslovima produžiti turističku sezonu. Naveo je da će zaposliti 150 radnika, te da su počeli razgovore sa ljudima iz Budve, Tivta, Kotora, a uskoro će i iz Herceg Novog. Hotel “Rivijeru” je 2004. godine za 1,2 miliona eura kupila izraelska firma JP Investments, koja je saopštila da je u rekonstrukciju uložila 15 miliona. Hotel je otvoren 2009, ali nikad nije radio punim kapacitetom. Kako Izraelci nijesu vraćali kredit, Heta ga je u avgustu ove godine prodala za 6,8 miliona eura.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *