Vanredna sjednica akcionara Rudnika uglja 14. decembra

Dodajte komentar

Vanredna skupština akcionara Rudnika uglja zakazana je za 14. decembar. Na dnevnom redu su dvije odluke. Jedna se odnosi na utvrđivanje smjernica za zaključenje dugoročnog ugovora o isporuci uglja termoelektrani, a druga na usvajanje smjernica za sačinjavanje obrazloženog mišljenja o uslovima, vrsti i visini naknade za preuzimanje rudnika uglja.

Elektroprivreda je, naime, objavila da je zainteresovana da preuzme akcije italijanske kompanije A2A i Aca Đukanovića u Rudniku uglja. Italijanska firma posjeduje 39,5 odsto akcija rudnika, Đukanović 11,8, a država 31 procent kapitala u toj pljevaljskoj kompaniji. Ova dva akcionara ponudila su svojih ukupno 51,3 odsto akcija Elektroprivredi po cijeni od 6,5 eura.

Krajem januara ove godine Skupština akcionara EPCG je zaključila da je zainteresovana za preuzimanje akcijskog kapitala pljevaljskog rudnika, uz ocjenu da bi od tog posla dobrobit imao cijeli reprolanac. Tada je, prema riječima sekretara EPCG Milivoja Vujačića dato zeleno svijetlo menadžmentu da angažuje kvalitetnog konsultanta za određivanje realne cijene akcija rudnika, nakon čega bi Skupština EPCG mogla odlučiti o preuzimanju ponuđenih akcija.

Revizorska kuća Deloit za 69 hiljada eura procjenjuje vrijednost rudnika za potrebe EPCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *