NLB banka isplaćuje dividendu

Dodajte komentar

NLB Banka AD Podgorica obavještava akcionare da će, shodno Odluci redovne Skupštine akcionara, koja je održana 14.06.2017. godine, isplatiti dividendu iz ostvarene dobiti u 2016. godini. Bruto dividenda po akciji iznosi 0,5136 EUR.

U skladu sa čl.29 i 29.a. Zakona o porezu na dobit pravnih lica, dividende su predmet oporezivanja porezom po odbitku po stopi 9%, osim ako međunarodnim ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja nije drugačije regulisano. Isplata dividende će se vršiti u neto iznosu, nakon odbitka poreza.

“Pravo na dividendu imaju akcionari NLB Banke AD Podgorica koji su bili registrovani kao akcionari u listi akcionara kod Centralne depozitne agencije na dan održavanja Skupštine akcionara kada je donijeta odluka o isplati dividende, odnosno na dan 14.06.2017. godine”, navodi se na sajtu banke.

Isplata dividende će početi 01.11.2017. godine. Akcionarima koji imaju otvoren transakcioni račun u NLB Banci AD Podgorica, dividenda će biti isplaćena na račun.

Akcionari koji nemaju otvoren račun u NLB Banci AD Podgorica, treba da dostave broj bankovnog računa za uplatu dividende.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *