Besplatan prostor i računovođstvene usluge za sedam preduzeća

Dodajte komentar

Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada obezbijedio je besplatan kancelarijski prostor i besplatne računovodstvene usluge, u prvoj godini poslovanja, za sedam preduzeća koja su u u procesu osnivanja ili preduzeća mlađa od 12 mjeseci.

“Zainteresovana preduzeća koja ispunjavaju uslove, mogu da apliciraju na Oglasi koji je raspisao Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednice Glavnog grada, do 20. novembra 2017. Godine. Takmičenje biznis planova biće održano 24. novembra u zgradi Gradskog parlamenta”, rekli su iz Biroa.

Iz Biroa su istakli da je cilj unaprijeđenje poslovnog ambijenta, čime bi dodatno stimulisao što veći broj preduzetnika, da otpočnu ili unaprijede postojeći biznis.

“U okviru Biznis centra korisnici će moći da koriste sve benefite i povoljnosti u radu, čime će značajno umanjiti svoje troškove i biti u prilici da razmjenjuju najnovije informacije neophodne za savremeno konkurentno poslovanje”, kazali su iz Biroa.

Glavni grad je, kao dio podrške biznisu, osnovao prvi besplatni biznis inkubator – biznis centar, u kome trenutno boravi deset preduzeća. Putem javnog poziva i transparentnog takmičenja biznis planova, korisnicima centra je omogućeno da u periodu od dvije godine besplatno koriste prostor (internet, voda, struja uključene) a da u periodu od prvih 12 mjeseci imaju i besplatne računovodstvene usluge.

Cilj je bio da se u prvoj godini potpuno oslobode ovih troškova, da se u drugoj godini počnu navikavati na redovne mjesečne obaveze i da nakon dvije godine osnaženi napuste prostor centra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *